EN INSPIRERT HUSEBY

 

Så langt denne vinteren har Sarah Suphellen, Hanna Terry og Linn Huseby meldt overgang til Røa. Drøye tre uker inn i oppkjøringen har vi pratet med sistnevnte om hennes første inntrykk som Røa-spiller.

Og skal vi tro Røas nye nummer 10 har starten på vintertreningen vært lærerik, givende og inspirerende fra både et sportslig og sosialt perspektiv.

Ser frem mot et spennende 2020

Sentralt i utviklingsmiljøet på Røa er fokuset på trivsel og samhold på og utenfor banen. Det legges derfor ned betydelige ressurser i å styrke nettopp denne delen av satsningen.

–  Oppstarten i Røa har vært veldig fin og jeg gleder meg til min første sesong i Røa-drakt. Vi har hatt to fine helger med cup og sosiale aktiviteter, så fortsettelsen på 2020 sesongen gleder jeg meg veldig til og har stor tro på at vi blir et sterkt lag dette året, forteller midtbanespilleren.

Det er en kjent sak at majoriteten av Toppserie-lagene reiser til sydligere strøk i løpet av oppkjøringen. I fjor bar turen til Tyrkia, mens det i år skal avholdes OBOS Vinterturnering på La Manga.

I tillegg til nevnte treningssamlingen, har Røa-jentene unnagjort både en sosial samling på Beitostølen og en turnering i 7-er-format i Narvik gjennom samarbeidet med Polar Kraft.

Nå venter det en mer normal oppkjøringsperiode frem til uke 8, når Spania venter. Huseby mener Røa går inn i en spennende tid, og hun liker det hun ser og opplever i og rundt laget.

– Jeg har blitt tatt godt i mot av alle spillerne, trenere og støtteapparatet. En herlig og positiv gjeng både på og utenfor banen, som jeg allerede har blitt godt kjent med. Vi har mange treningsøkter og kamper foran oss, og ikke minst treningsleir på La Manga før det braker løs med seriestart. Det blir veldig gøy, utdyper Røas nye nummer 10.

– Mitt inntrykk så langt er at treningsopplegget og treningene er godt planlagt og strukturert. Trenerne jobber faglig og profesjonelt med oss spillere og vi har felles målsettinger i alt vi gjør. Jeg liker denne måten å jobbe på, legger hun til.

Og Huseby legger ikke skjul på at hun er fokusert på resultater og opptatt av utvikling.

– Det er viktig for meg å få mest mulig ut av hver treningsøkt og kamp. Jeg tror klubben, og alle spillerne, vil utvikle seg best og mest om vi jobber hardt sammen og stiller krav til hverandre, samtidig som vi støtter og backer hverandre. Jeg synes det er inspirerende og motiverende å få være en del av Røa.

Mini-turnering i Telenor Arena kommende helg

Neste test for Huseby og resten av Dynamite Girls er den ØHIL-organiserte miniturneringen i Telenor Arena. Over to kampdager (fredag og søndag) skal arrangørklubben, Vålerenga, Kolbotn og Dynamite Girls måle krefter i et sluttspillsformat.

For Røas del spilles det kamp mot Kolbotn fredag kveld kl. 19:45, mens man skal opp mot enten Vålerenga eller ØHIL på søndag ettermiddag.