Like muligheter?

Vi i Røa tok kontakt med Clear Channel for å dra i gang en kampanje som setter fokus på like muligheter for kvinner og menn innenfor fotballen. Gjennom Clear Channel sine flater håper vi at det blir en kampanje som skaper engasjement, debatt og oppmerksomhet.

LIKE DRØMMER - LIKE MULIGHETER?

Like drømmer. Like muligheter? er ute nå
Like drømmer. Like muligheter? er ute nå

Kampanjen "Like Drømmer- Like Muligheter" er et samarbeid mellom Clear Channel, Vålerenga Fotball, Norges Fotballforbund (NFF), Toppfotball Kvinner (TFK) og oss.

Lanseringen av kampanjen starter selvfølgelig på Kvinnedagen - 8. mars, og kommer på Clear Channel sine boards over hele Norge.  Frida Tegner, som i februar i år vant Vixen Award både som "Årets influencer" og "Årets sterke meninger", har laget illustrasjonen på plakatene. 

Målet er at kampanjen skal være kilde til refleksjon og debatt rundt både utviklingen av kvinnefotball og hvilke muligheter og "arbeidsvilkår" vi ønsker at jenter som satser på fotball skal ha. 

Les mer om kampanjen "Like drømmer - like muligheter?" HER

Pressemeldingen som vi har sendt ut i forbindelse med kampanjestarten finner du HER

Videoen for kampanjen, med QR-kode til landingssiden, finner du HER

Vår generalsamarbeispartner, OBOS, sin film for Kvinnedagen med vår kaptein Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen finner du også HER

Her er også en annen video som OBOS har laget til oss i forbindelse med kampanjen "Like drømmer. Like muligheter?"

Bare gjennom like muligheter blir jentene sine drømmer virkelighet!

Røa Fotball Elite – også kjent som «Røa Dynamite Girls» - blir av mange oppfattet som selve ikonet innen kvinnefotball. I over 20 år har Røa vært en av de beste kvinneklubbene i landet, og den posisjonen ønsker vi å ta også fremover.

Som Toppserieklubb er vi ikke bare viktig for rekrutteringen og talentutviklingen i egen klubb, men vi er også en klubb som jentespillerne fra 6-7 av våre nabo- og samarbeidsklubber får muligheten til å utvikle seg i takt med naturlig frafall i disse klubbene gjennom ungdomsårene. Som Toppserieklubb har vi et utviklingstilbud som gjør at jenter blir i fotballen lengre. Røa Fotball Elite har en misjon; Vi skal begeistre, utvikle og løfte frem jenter som satser på fotball.

Vi alltid satt jentene først for at jentefotballspillere skal ha samme muligheter som guttene. Også i Norge har vi hatt en utvikling der jenter som spiller fotball nå tør å drømme om det samme som guttene. Skal det bli mer enn enn drøm, må også mulighetene bli de samme. 

Røa jobber for å bevise for alle - jenter og gutter - at det er mulig for jenter å oppnå suksess på fotballbanen uten å være avhengig av herrelagene. Det er like muligheter i praksis! 

Roger Bjørn Haugen, Daglig leder i Røa Fotball Elite og Røa IL

Bli kjent med Røa, Røa Fotball Elite og like muligheter hos oss!

Røa Fotball Elite – En klubb å være stolt av!

Røa Fotball Elite – Dynamite Girls - er en av Norges mest meritterte fotballklubber på kvinnesiden, med fem seriemesterskap og fem cuptitler.  Røa har også deltatt i Champions League i flere sesonger og i 2009/2010 sesongen kom laget til kvartfinalen.


Røa Fotball Elite er en av få rene kvinnefotball-toppklubber igjen i Norge – spesielt etter at flere og flere av toppklubbene er koblet opp mot et topplag på herresiden. Dette gir både muligheter og utfordringer. Utfordringer i forhold til at «herreklubbene» har ressurser og fasiliteter, som Røa foreløpig bare kan drømme om. Å stå på egne bein gir likevel mulighet til å fokusere fullt og helt på seg selv, uten å måtte være avhengig av herrelaget.

Røa ønsker å bevise at det er mulig for kvinner å ha suksess i fotball ved å stå på egne ben – uten å være avhengig av herrene. Det er like muligheter i praksis i vår tid!

Røa Fotball Elite er en del av Røa Allianseidrettslag, med over 2600 medlemmer fordelt på flere idretter. I Røa er man opptatt av at alle skal få de samme sjansene til å lykkes, samtidig som man tror på at en allsidig idrettsbakgrunn gir et veldig godt grunnlag, enten man ønsker å bli toppfotballspiller eller kun spiller for å ha det gøy med venner.

Røa Fotball Elite består formelt av 3 lag; Dynamite Girls i Toppserien, Rekruttlaget i 2 div. og juniorlaget i 1. divisjon. Sammen med Røa IL Fotball er det over 90 lag påmeldt i seriesystemet i begge kjønn.

Røa har vært gjennom en lang reise for å komme dit klubben er i dag. Fra da Ole-Bjørn Edner tidlig på 80-tallet måtte lure seg inn på Røa-banen for å finne en liten del hvor han kunne trene jentene sine, gjerne på en fredag eller søndag, når det var ledig plass. Via reisen for jentelaget via mange Norway Cup-seire og Dane Cup-seire, til å bli et seniorlag som rykket oppover i seriesystemet og på 2000-tallet dominerte norsk toppfotball. Denne reisen gav gradvis mer respekt og man innså at det selvsagt skulle være like gode treningstider, trenere og ressurser for jentene som for gutta. I dag er Dynamite Girls flaggskipet i Røa IL, og man finner gjensidig glede og nytte mellom bredden og toppfotballen.


“En klubb å være stolt av”

I dette legger vi at når drakten tas på skal du vise at du er stolt av å representere Røa Fotball Elite. Du skal kjenne vår historie og du skal vite hvorfor vi er det idrettslaget vi er.

Som supporter eller frivillig skal du på samme måte som spillerne være stolt av klubben i ditt hjerte, og du skal støtte din klubb gjennom både oppturer og nedturer.

Vi skal som Toppklubb vise idrettsglede og være til stede i lokalmiljøet. Vi skal vise at vi bryr oss både på og utenfor banen. Nettopp for at vi skal gi alle like muligheter har Røa IL også flere para-idrettslag i fotball. I over 30 år har vi hatt et lag for fotballspillere med Downs syndrom, og vi har nettopp startet et nytt barnelag her. I tillegg har vi i flere år hatt Norges eneste fotballag for spillere med cerebral pares.

RFE skal også være et lag som lokalsamfunnet er stolte av.

Røa Fotball Elite skal være et synlig og åpent idrettslag som er en positiv bidragsyter både i vårt nærmiljø og i regionen. Det er til enhver tid idrettslagets ønske og mål å ha en betydningsfull posisjon på Røa og i bydelene Vestre Aker og Ullern, og utnytte mulighetene til å bidra, påvirke, inkludere og begeistre både gjennom og utenom fotballaktiviteten.

Røa Dynamite Girls er positive og engasjerte, har en viktig samfunnsrolle og er et godt sted å være for alle. Røa Fotball Elite skal være en klubb som tar godt vare på og utvikler både mennesket OG spilleren.

Har du lyst til å bidra til at våre jenter i Røa får like muligheter? Du kan bidra og gjøre en forskjell!

Ta kontakt med Per-Ivar på 900 60 941 eller per-ivar@roail.no