Vi utklasser Åsane i årets siste kamp!

Vi avslutter sesongen med en superkamp. I dag var det ingen som er i tvil om at vi var best, og det var en fullt fortjent seier i året siste kamp.

Vi ender på 7. plass i Toppserien!

Vi hadde mye å spille om i denne kampen. Etter forrige serierunde lå vi på 8. plass. I dag var mulighetene tilstede for å kapre både 7. og 6. plassen. 7. plassen kunne vi fikse selv, mens vi måtte ha drahjelp fra Arna-Bjørnar for å ta 6. plassen.

Vår Start 11er: Hildegunn, Martine, Synne, Mia, Sarah, Cassandra, Siw, Solveig, Anya, Oline, Tuva. Innbyttere: Marie, Jenny, Julie, Kristin, Milla, Kaja.

1. omgang er enveiskjøring

Vi kjører på fra start og fra Åsane tar avsparket, overtar vi direkte. Allerede etter 5 minutters spill får vi corner. Synne slår en hard ball mot første stolpe. Der står Anya klar, og flikker ballen bakover, forbi Åsaneforsvaret og keeper Duffy, og i mål. Det står 1-0 etter kun 6 minutter. En strålende og uvant cornervri med en rå finish av Anya.

RFE_Åsane_Anya_Mål_Duffy_ball_i_mål_231118._Erling_LøkkenJPG.JPG
Anya flikker inn 1-0 etter 6 minutter. Foto: Erling Løkken

Vi fortsetter å styre spillet, og etter 17 minutter får vi neste mulighet. Vi spiller fine kombinasjoner oppover banen og forbi Åsane sine forsvarspillere. Tuva skyter fra 20 meters hold og Duffy må gi retur. Martine er oppmerksom og stormer frem. Duffy rekker akkurat å kaste seg over ballen. Det er nesten 2-0 etter få minutters spill.

Vi har spilt i ca 30 minutter når vi igjen har en god mulighet. Oline slår et fantastisk innlegg fra venstre som Cassandra header videre. Tuva stormer frem, men er millisekunder for sent ute til å sette ballen i mål.

På tampen av omgangen. er vi igjen på farten på venstre kant. Solveig slår inn og Tuva er oppe og header mot målet. Det er ikke nok trykk i headingen, og Duffy redder.

Vi går til pause med 1-0. Vi har hatt banespillet og skapt alt av muligheter.

2. omgang starter jevnt, men....

Åsane kommer på banen, og spillet jevner seg ut i de første minuttene. Åsane har noen kontringer, men forsvaret vårt er solid. Åsane sine angrep blir effektivt stoppet. Vi tar gradvis over både banespillet igjen og det gir nye muligheter utover omgangen.

Når vi har spilt i 58 minutter er Oline på full fart fremover. Den eneste muligheten som Åsane-forsvaret har for å hindre en ny, åpenbar målsjanse når Oline er mye raskere enn dem, er å holde igjen i trøya. Det belønnes med gult kort til Åsaneforsvareren.

Etter 61 minutters spill tror mange at Anya har lagt på til 2-0. Muligheten vår kommer når Sarah vender spillet fra venstre til høyre. Synne løfterballen inn i boksen, og Anya kommer på løp og header ballen i bue over Duffy. Fra tribunen ser det ut som det er en scoring, men ballen havner en halv meter over målet og i bakre del av nettaket.

RFE_Åsane_Anya_Oline_Kult_Bilde_Erling_Løkken_231118.JPG
Anya header oss nesten opp til 2-0 etter 61 minutter. Foto: Erling Løkken

Etter 71 minutter kommer Kristin inn for Tuva. Vi fortsetter å presse Åsane. Motstanderne våre virker mer og mer frustrerte, og Oline og Anya får har medfart med dytt i ryggen, men dommeren er allikevel ikke lysten på å ta frem kort - selv etter at samme spiller gir Oline dytt i ryggen gjentatte ganger.

Oline øker

Etter 83 minutters spill slår Cassandra en fantastisk langball fra venstre kant og inn i boksen. Der har vi tre spillere på plass, og Oline smeller ballen fra 5 meter mot motsatt nedre hjørne. Duffy kaster seg, men er alt for sen. Oline sørger for at det står 2-0 til Røa.

RFE_Åsane_2_0_Scoring_Oline_231118_Erling_Løkken.JPG
Oline sørger for 2-0 til Røa. Foto: Erling Løkken

Vi kontrollerer resten av matchen, og på overtid kommer Kaja inn for Solveig.

Røa vinner kampen fortjent, og etter kampen overhørte vi en av Åsane-spillerne si noe i retning av; "Uansett hvor vi headet og uansett hvor vi sparket, så var det en Røa-spiller som var der og vant ballen." At Åsane i løpet av hele matchen ikke har en eneste målsjanse, viser også klasseforskjellen i denne kampen.

Vi har 7 avslutninger på mål, mens Åsane har 1. Vi har 5 avslutninger utenfor mål, mens Åsane har 1.

Dermed har vi gjenerobret 7. plassen på tabellen.....men hvordan gikk det i Bergen?

Nesten 6. plass til oss, også

Etter 79 minutters spill utligner Arna-Bjørnar til 2-2 mot Lyn. Vi følger selvfølgelig med fra Oslo. Etter at Lyn dominerte spillet fullstendig i 1. omgang, har Arna-Bjørnar våknet i 2. omgang. Med en ny scoring til Arna-Bjørnar, vil vi også gjenerobre 6. plassen. Lyn holder uavgjort-resultatet helt inn, og uavgjort er godt nok for Lyn til å ende på 6. plass.

TAKK - TAKK - TAKK!

Vi takker alle dere som har fulgt oss gjennom sesongen. Det har vært en sesong som har bydd på mange gleder og endel bekymringer. Det har vært litt "berg og dal-bane" for oss denne sesongen. Nøkkelspillere har vekslet på å være skadet, og nye talenter har vist seg frem.

Nå gleder vi oss til å ta en pause. Vi håper mange vil kjøpe sesongkort for 2024 - enten til seg selv eller som julegaver til andre.

Hele Røa Fotball Elite står på for å gi publikum en fantastisk kampdagsopplevelse, og det skjer alltid noe ekstra på kampene våre.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul, og velkommen tilbake til Røabanen for nye kamper i Toppserien i mars 2024.

RFE_Åsane_Feiring_etter_kamp_BRUK_Irene_Cassandra_Solveig_231118_Erling_Løkken.JPG
Takk for at dere kom på kamp, publikkum. Vi ses igjen i mars 2024. Foto: Erling Løkken