Vi takker av 5 flotte Dynamite-spillere før ny sesong

Vi ruster oss for en ny sesong, og da er det naturlig at det blir noen utskiftinger nå ved årsskiftet. I år sier vi farvel til 5 spillere, og ønsker dem alle lykke til videre. Noen spillere har vi takket av tidligere i år, men det er nå - mellom sesongene - at de store endringene gjøres.

Som mange har lagt merke til, har Røa Fotball Elite nå lykkes med å løfte opp og utvikle mange yngre spillere fra egen klubb. Det blomstrer nedover i rekkene. Jenter 13-laget har markert seg godt i år. Med seier og gullfeiring i Norway Cup samt finale i Oslomesterskapet. Jenter 15-laget kjempet seg også til finale i Oslomesterskapet. Jenter 17-laget ble seriemestere etter en imponerende sesong med hele 53 poeng, 17 seire, 2 uavgjort og kun 2 tap. Rekruttlaget vårt vant også sin divisjon og rykket opp til 2. divisjon. 

Både klubben og det sportslige apparatet har store forveninger og ønsker å løfte opp og frem spillere fra egen klubb og utvikle disse til Røa Dynamite Girls-spillere i fremtiden - akkurat slik som vi har gjort med den første av Dynamite Girls-spillerne som vi sier "takk og lykke til på din nye reise" til nå. Hun er en ekte Røa-stolthet. Vi har allerede laget en egen sak på Tuva, men vi tar henne likevel med en gang til - det fortjener hun;

Tuva Leschbrandt Espås - vår nummer 22.

Tuva har betydd utrolig mye for Røa  - både for breddefotballen og for elitefotballen. Hun har vist seg frem som en "angrepsspiller av toppklasse" i Røadrakten gjennom flere år. Når Tuva nå tar turen videre i sin fotballkarriere, er det mange Røahjerter det svir litt ekstra i. Tuva har vært den spilleren som har gått hele veien i Røa - fra barne-, via ungdoms- og så til voksenfotball og Toppserien. Hun har vært årets toppscorer i 1. divisjon. Denne sesongen startet hun sterkt, og scoret hele 6 mål frem til begynnelsen av juni og hun var i ferd med å kunne konkurrere om toppscorertrofeet i Toppserien før sommeren.

Det er få spillere som gir så mye og løper så mye på banen som Tuva. Hun gir alt. Vi ønsker Tuva alt godt, og håper at hun kan få et nytt løft i utviklingen sin når hun nå forlater Røa Dynamite Girls. Vi sier bare; "Takk for alt du har gjort for klubben, Tuva. Vi håper at du kommer tilbake til Røabanen en gang i fremtiden. Røa vil alltid være "din klubb". 

De øvrige spillere som vi ønsker lykke til videre har alle en forholdsvis kort fartstid i Røa-drakten, men flere har rukket å markere seg i klubben, allikevel: 

Marie Aspenes - vår nummer 12

Marie kom til Røa fra Amazon Grimstad i januar i 2023, og fikk dermed sin introduksjon og første kamper i Toppserien. Avstanden mellom 1. divisjon og Toppserien er betydelig - både når det gjelder krav til trening, egentrening og innsats samt når det gjelder leveranser i kamp og på trening. Og Marie leverte. Det er ingen tvil om at Marie gjorde mye godt keeperarbeid i de 6 kampene hun spilte i år, og at hun fortjener en keeperplass i Toppserien. Allikevel måtte hun se at Hildegunn ble førstevalget i de fleste kampene gjennom sesongen.  Marie har fremdeles ambisjoner, og ønsker å være førstekeeper og utvikle se videre. Dermed blir løsningen at hun går videre fra Røa etter kun én sesong i Røa. Vi krysser fingrene for at hun vil trives i en ny klubb, og ønsker henne alt godt videre mellom stengene.

Julie Ausdal - vår nummer 26

Etter 5 sesonger i Klepp, kom Julie til Røa i januar 2022. Julie er en erfaren spiller med my erfaring fra Toppserien. Dessverre fikk hun en skade tidlig i 2022 og har dermed kun fått med seg den første kampen i 2022 mot Brann 20. mars samt kampen hjemme mot Lyn i november 2023 i Toppserien. I tillegg bidro hun i 4 viktige 3. divisjonskamper for Rekruttlaget vårt høsten 2023 - og dermed til at dette laget rykket opp til 2. divisjon. Vi synes selvfølgelig at det er utrolig leit at en slik kapasitet som Julie ikke fikk anledning til å delta mer ute på banen for Dynamite Girls. Det er vi helt sikre på at Julie selv også hadde ønsket.

Nå skilles våre veier, og vi håper at Julie bygger seg opp og kommer sterkt tilbake som en markant spiller i Toppserien. Lykke til og alt godt, Julie. 

Maiken Bjørndalen - vår nummer 19

Maiken har fartstid i Lørenskog, LSK, Stabæk og Hønefoss før hun kom til oss i Røa i juni i 2023. Maiken fikk kun med seg fire toppseriekamper samt én NM-kamp. Hun hadde store ambisjoner, men rett etter at hun kom til oss, ble det nødvendig å gjøre endel formasjon- og spillemessige endringer der Maikens kapasiteter ikke kunne komme til sin rett. Dessverre er det slik noen ganger - uten at dette sier noe om ferdighetene til de spillerne som da ikke får spillertiden som vi opprinnelig hadde tenkt. Heldigvis kunne Maikens kampasitet komme til sin rett i Rekruttlaget, der hun scoret hele 7 mål på 9 kamper. Maiken var en helt sentral spiller når det gjaldt å løfte rekruttlaget opp i 2. divisjon i 2024. Tusen takk for nå, Maiken, og vi ønsker deg en god reise videre. 

 

 

Kristin Haugstad - vår nummer 10

Kristin er en ringrev og kom til Røa ved sesongstarten i 2023. En spiller med en enorm erfaring fra inn- og utland. Hun kom til Røa fra Slava Prague, og har spilt i Norge for både Lyn, Amazon Grimstad og Vålerenga. Mange kommer til å huske at Kristin kom inn og satte en ekstremt viktig straffe i sin første kamp  - mot Åsane - 25. mars i år.....etter at mange av våre drevne straffeskyttere hadde fått en liten mental sperre. Kristin fikk med seg hele 26 Toppseriekamper, 3 NM-kamper og 7 viktige kamper som sikret opprykk for Rekruttlaget i år. Hun scoret 5 mål for Røa og sørget dermed for at Røa ikke tapte en eneste kamp der Kristin scoret mål.


Når Kristin nå forlater Røa, sier vi farvel til en spiller som har markert seg på øverste nivå blant fotballspillere i over 12 år. Tusen takk, Kristin, for din innsats i klubben vår. Du er helt rå!

Vi ønsker dere alle en riktig god jul, et godt nytt år og lykke til videre i 2024!

RFE_Valerenga_RFE_BRUK_EtterScoring_Oline_Anya_Tuva_Kristin_230510_Erling-1-scaled.jpg
Foto: Erling Løkken