VI presenterer: Marie-Claire Hirwa Sebazungu

Marie begynte å spille fotball som seksåring i Gjøvik/Lyn. Der fikk hun 10 gode år. Etter ungdomsskolen startet Marie på NTG Kongsvinger for å kombinere fotball og skole. Det var etterhvert naturlig å melde overgang til KIL, noe hun gjorde i 2021. Nå har Marie startet på nye utfordringer i Røa, og hun har allrede fått endel spilletid for A-laget.

Hvordan tror du at det blir for deg å komme til og spille for Røa?  "Jeg tror det blir en spennende utfordring. Røa har et godt rykte, og jeg ser frem til å utvikle meg videre som spiller her. Det er en ny start som jeg tror vil være positiv for min utvikling som fotballspiller."

Hva slags kallenavn har vennene dine gitt deg? "Folk bytter på å kaller meg for "Marie" eller "MC"."

Hva er du mest stolt av som fotballspiller? "Jeg er mest stolt av å ha vært en del av KIL Kvinner A-lag som vant serien i 2022. Det var en fin opplevelse å kunne bidra til lagets suksess i en så viktig sesong. Hele laget jobbet hardt gjennom sesongen, og å kunne avslutte som seriemestere var en stor prestasjon for oss alle."

Fotballdrøm? "Jeg vil nå mitt fulle potensial som fotballspiller og å kunne bidra på høyeste nivå."

Hva liker du å gjøre når du ikke spiller fotball?  "Jeg liker å slappe av med en god serie."

Hvorfor Røa? "Røa er en klubb med et sterkt omdømme og en historie for å utvikle unge spillere. Jeg føler at dette er et sted hvor jeg kan vokse og utvikle meg videre, både som spiller og som person. Jeg kjenner jo også Kaja fra før siden vi har spilt sammen i KIL"

Hva tenkte du  Røa Dynamite Girls før du selv kom til klubben? "Før jeg kom til Røa, så jeg på dem som et hardtarbeidende lag med mye energi. Image deres er preget av vilje og lidenskap for sporten, noe jeg ser frem til å være en del av."

Når tror du at du vil fighte om start11er-plassen? "Jeg ser på konkurransen som en spennende utfordring, og det motiverer meg til å yte mitt aller beste. Det er mange dyktige spillere på laget, og jeg vet at jeg må jobbe hardt for å fortjener en plass i startelleveren."

Funfact om Marie/MC: Hun kan bevege ørene sine. Ikke noe spesielt nyttig på banen, men det er alltid litt morsomt å vise frem!

RFE_Brann_240831_Erling_Marie_Claire_2.JPG
Foto: Erling Løkken

 

Annonse fra Toppserien: