Vi presenterer: Ingrid Sundsbø

Barndomsklubben til Sundsbø var Vestre Akers SK. Her spilte hun med gutta til og med G13. Deretter byttet hun til Røa IL. Sundsbø drev samtidig aktivt med langrenn. I 14-års alderen følte jeg at hun måtte velge, og da var det ingen tvil; Hun ville bli fotballspiller.

Hvordan tror du at det blir for deg å komme til Røa Dynamite Girls? "Jeg har spilt på Røa noen år allerede, men det er veldig spennende å være fast i stallen på det øverste nivået i klubben."

Kallenavn? "Da jeg begynte i Røa var vi 3 stykker som het Ingrid på samme lag. Siden det har jeg blitt kalt "Sundsbø".

Hva er du mest fornøyd med som fotballspiller? "Det var stas å få være med a-laget på treningsleir til La Manga i vinter mens jeg fremdeles var rekruttspiller:)"

Hva drømmer du om? "Målet mitt er å utvikle meg her i Røa og kjempe om en plass i start 11'ern. Mitt store mål er å spille for en av de store utenlandske klubbene som Barcelona, Arsenal eller Wolfsburg - det hjelper på motivasjonen i tysktimene:)"

Hva liker du å gjøre når du ikke spiller fotball eller trener? "Jeg liker å gå turer og å slappe av, gjerne med strikketøy:)"

Hvorfor vil du spille i Røa? "Jeg er utrolig heldig som har en toppklubb i nærområdet mitt. Jeg hadde hørt mye bra om utviklingsmulighetene i Røa. Dermed ble det veldig naturlig for meg å komme hit da jeg skulle gå over til jentelag. Jeg er veldig glad for at jeg tok det valget!"

Hviket image mener du at Røa Dynamite Girls har? "Jeg har alltid sett på Røa som et fysisk sterkt lag med mye trøkk. Jeg husker at jeg på en av mine første treninger skulle markere en spiller på corner og valget sto mellom Ragne, Oline, Sarah og Klæboe - #hjelp"

Når tror du at du vil fighte om start11er-plassen? "Det er mange dyktige fotballspillere rundt meg. Jeg er veldig motivert til å jobbe knallhardt for å fortsette å utvikle meg og kjempe om en plass i start 11'ern."

Jobb eller skole? "Jeg går 2. året studiespesialisering med toppidrett på Persbråten videregående skole."

Kjenner du noen av de andre spillerne på laget allerede?  "Jeg trente en del med a-laget også før jeg ble tatt opp i stallen, så jeg har blitt godt kjent med mange."

Funfact om Sundsbø: Hun har aldri bodd i utlandet, men hun forsto thai da hun var liten! (Gikk i thai-barnehage i Oslo). Hun er helt rå på å snakke bergensk.

 

Annonse fra Toppserien: