Tuva Lechbrandt Espås sto for Røas eneste mål i vårt eneste oppgjør mot TIL 2020 da hun satte straffen 18. september 2022.

Vi møter Tromsø (TIL 2020) hjemme i NM-runde 3

Etter en behagelig seier borte mot HamKam, får vi Tromsø IL 2020 på besøk her på Røa i runde 3 i NM. Onsdag 26. juni, kl 18:00 håper vi på ny seier og videre avansement i retning NM-gull.

En kamp vi bør vinne

Tidligere oppgjør

Vi har faktisk møtt TIL 2020 bare én gang tidligere......og det gikk ikke vår vei, til tross for hjemmebane. Det var 18. september 2022. Kampen endte 1-2 og seier til TIL. Vårt mål kom på straffe, som Tuva Lechbrandt Espås satte i det 57. minutt, og kampens siste mål ble satt av TILs Emma Granlind 8 minutter før kampslutt.

Siden 2022...

Siden den gang har mye skjedd. Mens vi leverte godt i sluttspillet i 2022, havnet TIL under "streken" og rykket ned sammen med Kolbotn. Kolbotn sørget for direkte retur til Toppserien etter 2023 med klar margin til TIL 2020 på 2. plass.

I 2024

I år har TIL havnet langt nede på tabellen i 1. divisjon i grunnspillet. De ligger nå på 6. plass. Samtidig har de fått to solide seire i de siste kampene; i serien der de vant 3-0 hjemme mot Bjørnevatn 12. juni og i NM mot KIL/Hemne der de vant 0-4 borte.

Kampen 26. juni

På papiret er dette derfor en kamp som vi i Røa skal vinne, men "cup er cup", og vi har mange nok eksempler på "cupbomber" gjennom årene.

Men Kampprogrammet vårt er også utfordrende i denne perioden. Vi skal møte Kolbotn hjemme på Røa lørdag 22. juni i Toppserien. En viktig kamp for oss med tanke på plasseringen på tabellen, og en kamp som vi må gå for 3 poeng i.

Nå får vi denne NM-kampen 3 dager før vi får et nytt, tøft Toppserieoppgjør borte mot naboen i øst, Vålerenga den 29. juni.

Med et så tøft kampprogram for spillerne, blir det viktige valg og prioriteringer som står for døren for trenerteamet vårt fremover.

Det er derfor vi må satse på den 12 spilleren - PUBLIKUM - på disse kampene. Fyller dere tribunen vår på kampen, kan det bety seier både i NM-kampene og Toppserien.