SKUFFENDE POENGDELING MOT FART

Røas ujevne sesong fortsatte lørdag ettermiddag med et svakt resultat på bortebane, da kampen mot Fart endte 1-1. Røas scoring kom ved Justine Vanhaevermaet

Røas ujevne sesong fortsatte lørdag ettermiddag med et svakt resultat på bortebane.

Dynamite Girls fløy høyt etter 6-1-seieren mot Arna-Bjørnar. Og man håpet at målfesten foran egne supportere skulle føre til at laget fikk med seg en real boost inn mot siste del av sesongen, der det fortsatt drømmes om de helt store tingene.

Dessverre viste det seg at resultatet, så vel som prestasjonen, ikke var god nok til å hente med seg alle tre poengene fra turen til solrike Fartbana.

For sesongen ble på mange måter oppsummert denne uken, der det svinger fra det helt fantastiske til det middelmådige. Gang på gang bevises det at toppnivået er skyhøyt, og at man kan spille ball med de beste, men også at bunnivået er for lavt for å kunne virkelig melde seg på i medaljekampen.

Kun tre poeng gjaldt mot nedrykkstruede Fart, men det viste seg å være en tøff nøtt å knekke.

Sjansefattig før pause

Røa tok en oppskriftsmessig ledelse halvveis inn i første omgang etter en lang periode med mye oppløftende Røa-spill, men der effektiviteten fra forrige kamp var mangelvare. Det kan sies om både Fart og Røa, for så vidt. Begge lag hadde sine overgangsmuligheter og farligheter, men det begrenset seg kun til potensielle målsjanser eller skudd fra distanse.

Det var før Justine Vanhaevermaet gjorde som hun gjorde mot Arna Bjørnar; stange inn en Synne Kinden Jensen-corner fra kloss hold etter 26 minutter. Før corneren skulle tas ble det meldt i klubbens kamptråd på Facebook at man gjerne så for seg en kopi på Kinden Jensens scoring fra hjørneflagget mot Kolbotn. At det isteden ble en kopi på lagets sjette og siste mål fra nevnt 6-1-seier gjorde fint lite.

Mål er mål, og gleden var like stor uansett.

Ingen stor omgang, men en viktig ledelse.

Og like før pause kunne både Kinden Jensen og Rebecka Holum doblet Røas ledelse, men både keeper, stolpe og annet sto i veien eller manglet for at noe slikt skulle materialisere seg.

Tråere etter pause

Men der scoringen skulle gi arbeidsro, lave skuldre og enda større tro på egne kvaliteter og tre poeng, ble neste omgang heller en berg-og-dalbane, med lange perioder med lavt tempo fra begge lag, en rekke dødballer som også bidro til nettopp dette, og et Fart-lag som sto høyere og var mer direkte.

For hjemmelaget kom stadig mer med. Og andre omgangen utviklet seg etterhvert å bli en tredelt akt, men en brukbar Røa-åpning, en meget god og stor Fart-periode, og deretter en ny sekvens der Røa jaget 1-2 på tampen.

Vertenes press ga resultater da tre-fjerdedeler av kampen var unnagjort. En retur på et langskudd endte opp i et par Fart-bein, og plutselig sto det 1-1.

Fra før hadde Ingrid Kvernvolden og Ina Skaug kommet inn, og med ti minutter igjen av kampen ble tidligere Fart-spiller Frida Dybvig Haugen ble hivd innpå for å jage en avgjørende scoring.

Men den kom aldri. Og med forsvant muligheten til å knappe ytterligere poeng på lagene over på tabellen.

Med det står Dynamite Girls foran en ny uke der nye oppgaver skal løses. Ny kamp kommer allerede på onsdag. Da i hengekamp mot Arna Bjørnar i Bergen. Deretter venter et guljagende LSK Kvinner i form på søndag på Røabanen. Da trenger vi et stort Røa-publikum i ryggen.