Rekruttlagets motstandere er klare

Går et spennende 2020 i møte

RFEs rekruttlag før avspark mot Hallingdal. Foto: Jan Erik Kristiansen.

Sist oppdatert: 03. jan 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Rett før jul ble serieoppsettet for 2. divisjon presentert. Røas rekruttlag går et spennende år i møte av flere grunner.

Etter å ha lagt bak seg en innoldsrik sesong, med stort fokus på å definere og utvikle en utviklingstrapp fra de aller yngste jentefotballspillerne i Røa IL til Dynamite Girls, gleder Sebastian Loram seg til å ta fatt på noe oppgaver i 2020.

Sammen med Toby Rochford fikk han i 2019 ansvaret for Røas rekruttlag, som med en rekke tidligere landslagsspillere har herjet i 2. divisjon. Etter en knallstart på sesongen endte laget til slutt på en 6. plass, 16 poeng bak seriemester Sandefjord.

Nytt av året var et tydeligere og større fokus på å løfte frem de som har behov for en skjerpet kamparena. Med det har yngre jenter fått kjent på seniornivået i 2. divisjon, og fått en smakebit på hva som kreves på et betydelig høyere nivå enn de er kjent med til vanlig gjennom sin egen årgang.

Det mener Loram og Rochford har båret frukter allerede.

– Rekruttlaget hadde et bra år. Litt som forventet var resultatene litt varierende og vi var tidvis veldig ujevne. Men det er naturlig når man ser på snittalderen vår, forteller Loram, og lufter med det hva som er 2020 største mål, nemlig stabilitet.

– Vi ønsker å nå et høyere og jevnere nivå fra første til siste seriekamp. Nå introduserer vi to rekruttlagstreninger i uken, samtidig som vi henter nye ansikter som skal bidra godt i en ung og sulten spillergruppe som består av en rekke yngre spillere fra Røa ILs gode jentefotballårganger, legger Loram til.

– Toby og jeg gleder oss veldig til å ta fatt på nye og store oppgaver i 2020 med dette laget. Det er en spennende greie vi har på gang her på Røa, og vi håper virkelig at Dynamite Girls vil nyte godt av dette i årene fremover.

Rekruttlagets motstandere i 2020:
Høybråten/Stovner
Fossum
Gjelleråsen
Grei 2
Hallingdal
Kolbotn 2
Røa 2
Sarpsborg 08
Snøgg
Ullensaker/Kisa