POENGDELING I ANNERLEDESKAMPEN

Den helt spesielle Toppseriekampen, som ble spilt over to dager grunnet dårlige baneforhold, ble et eneste stort målkalas.

Det manglet ikke på målsjanser, mål eller spenning da Dynamite Girls møtte Kolbotn for andre gang i en tellende kamp i 2019. 2-2 på lørdag. 2-2 på mandag. Det gir 4-4 og poengdeling. Et resultat begge lag mest sannsynlig er misfornøyde med.

Røa-debutant Ingrid Kvernvolden, som fikk sine første minutter på banen siden november 2018, var sånn passe fornøyd med resultatet.

– Vi har burde ha vunnet denne kampen. Det var vi alle enige om. Vi skaper mye når vi først skaper sjansene, men vi slipper inn noen mål også så da blir det 4-4. Det er litt småsurt akkurat nå, sa Kvernvolden rett etter kampen.

På spørsmål om hvordan Røas nummer 8 opplevde kampbildet i det hun kommer inn, svarte hun følgende:

– Kampbildet i det jeg kommer inn var litt anspent. Det var på slutten av kampen og stillingen var 4-4, så begge lag jager mål. Men vi kom til noen gode mulgiheter allikevel, selv om vi ikke fikk målet vi ønsket oss.

Dramatikk, ugunstige baneforhold og målbonanza

Lørdagens halvtime i guffent vær av den underholdende sorten. Elleve minutter var spilt da vertene gikk opp til 2-0 og virkelig sjokket Dynamite Girls. Først hadde Marit Bratberg Lund scoret fra ellevemetersmerket, og siden doblet Sara Hørte til 2-0.

Men Røa-jentene svarte mesterlig. De trengte kun et lite kvarter på å redusere ved Rebecka Holum, etter innlegg fra Ragne Hagen Svastuen og pasning fra Vilde Fjelldal, og deretter utligne ved Synne Kinden Jensen, som scoret direkte fra hjørnespark. Utrolig nok ble ikke sistnevntes scoring nominert til rundens mål, men vi hyller vår toppscorer i det minste for et ellevilt mål.

Mandagens del to av oppgjøret startet der helgens ‘kamp’ sluttet – mål og atter mål. I løpet av de tolv minuttene lagene spilte før det var tid for pause rakk lagene å dytte inn tre scoring; nok et straffespark til vertene og to i favør Røa. Røas scoringer sto Rebecka Holum og Ragne Hagen Svastuen for.

Men ledelsen skulle ikke vare lenge. 4-4 kom kun syv minutter etter hvilen, i det Isabell Herlovsen foræres en særdeles enkel scoring.

Til tross for en lang rekke sjanser til begge lag den siste halvtimen ble det ikke flere scoringer på Sofiemyr. For Røas del hadde både Kinden Jensen og Kvernvolden gode muligheter til å avgjøre på tampen. Med det delte Kolbotn og Røa på poengene, i det som på flere måter var et skuffende resultat i begges øyne.

Kampfakta:
Kolbotn – Røa (2-2) 4-4
09-11. september
Sofiemyr

Mål: 1-0 Marit Bratberg Lund, 2-0 Sara Hørte, 2-1 Rebecka Holum, 2-2 Synne Kinden Jensen, 3-2 Marit Bratberg Lund, 3-3 Rebecka Holum, 3-4 Ragne Hagen Svastuen, 4-4 Isabell Herlovsen.

Linn-Mari Nilsen; Frida Lyshoel, Kamilla Aabel, Katrine Winnem Jørgensen, Ina Skaug; Marita Holmen Iversen, Justine Vanhaevermaet, Ragne Hagen Svastuen (82. min. for Ingrid Kvernvolden); Vilde Fjelldal, Rebecka Holum, Synne Kinden Jensen.