Ny seier til Røa Dynamite Girls i Bergen

Røa vinner fortjent igjen. Denne gangen borte mot Arna-Bjørnar. Den siste halvtimen ble langt mer spennende enn vi hadde trodd, men det beste laget kunne innkassere tre nye, viktige poeng.

Vi slår Arna-Bjørnar igjen - Klæboe matchvinner

Vår Start 11er: Högrell, Svendsen, Ellingsen, Suphellen, De Courcy, Engås, Døvle, Fuglem, Bogere, Folland, Klæboe Innbyttere: Leonards, Masdal, Skogmo, Ulstein, Nyhagen

Første omgang

Arna-Bjørnar starter påskrudd og de første 10 minuttene av kampen er relativt jevnspilt. Ingen av lagene har kommet helt i gang, men så skrur Røa til mer og mer.

Vi øker presset, og biter oss fast på banehalvdelen til Arna-Bjørnar.

Etter 14 minutter slår De Courcy inn i boksen. Den får stuss fra en Arna-Bjørnar-forsvarer inn til Suphellen. Hun klinker til fra kort avstand, men rett over mål. En god mulighet når vår mitdstopper er oppe på spissenes plass på banen.

Vi beholder presset, men det blir få gode avslutninger i en lang periden Selv om Røa har mest ball, er det lite som skjer foran Arna-Bjørnar-målet.

Fuglem har en god mulighet når Folland presser Arna-Bjørnar-keeperen slik at hun gjør en dårlig pasning i det 19. minuttet. Fuglem skyter fra 15 meter, men løfter ballen over målet.

Når en liten halvtime er spilt, sender De Courcy en pasning fra høyre kant inn til Bogere. Bogere sender ballen ut igjen til Klæboe som kommer på løp på høyre kant. Klæboe slår en perfekt pasning som flyr høyt og til Folland som er helt udekket på bakre stolpe. Folland skyter fra 5 meter, men får ikke siktet inn godt nok. Den ender rett utenfor. En kjempemulighet for Røa etter godt spill og solid forarbeid.

To minutter senere slår Engås en super pasning helt ute på venstre kant inn til Klæboe foran mål. Hun header mot det venstre hjørnet i Arna-Bjørnar målet, men Larsen gjør en god redning. Vi begynner å føle at det er mål på gang og at vi fortjener å ta ledelsen.

Så er Arna-Bjørnar på en liten visitt mot Røamålet. Sælen rusher nedover langs deres venstre side mot Røamålet. Svendsen i Røaforsvaret kommer til og forstyrrer. Sælen skyter fra kort hold. Högrell har en super reaksjonsredning med venster hånd og dytter ballen ut til Røaforsvaret.

Etter 35 minutter, fører Fuglem ballen over halve banen før hun sender en perfekt pasning ut til Klæboe som står og venter utålmodig på 16-meteren til Arna-Bjørnar. Klæboe tar med seg ballen videre mot mål, og skyter hardt fra ca 10 meter. Skuddet går rett på Larsen, som bokser ut til corner.

Rett før pause, får Bogere, som står på 16-meteren,  en pasning fra Klæboe. Bogere skyter, men igjen går det rett på Arna-Bjørnar-keeperen.

Vi går litt skuffet til pause med 0-0 etter å ha dominert omgangen og hatt flere gode målsjanser.

Andre omgang

I pausen gjør vi ett bytte; Nyhagen inn for Folland

Røa starter omgangen med en ny, god mulighet. Fuglem slår en fin ball fra ca 16 meter ut til Engås på vår venstre side. Engås har god tid, og er udekket. Hun klinker til med et knallhardt skudd, men den stryker rett over Arna-Bjørnar sitt mål. En fin start på omgangen for oss...men den gir ikke uttellingen som vi fortjener.

I det 50.ende minuttet er det De Coursy som igjen er på farten. Hun kommer på vår høyre kant, slår en fin ball inn i boksen. Der er Julie på plass. Hun vinner duellen med forsvarsspilleren til Arna-Bjørnar, og header ballen nydelig i mål nede til venstre for Larsen i motstandermålet. En flott heading og keeper er sjanseløs. Endelig får vi uttelling. Det står fortjent 0-1 i Bergen.

Fem minutter senere har Røa et perfekt angrep - rett ut av boka. Det starter med at Klæboe slår en fin pasning til Nyhagen på høyre kant. Nyhagen bruker farten og fører ballen innover nesten ned til Arna-Bjørnars 16. meter, før hun slår perfekt inn til Fuglem, som kommer på løp. Fuglem skyter fra ca 8 meter. Skuddet er godt og hardt, men Larsen har en super reaksjonsredning. Surt at vi ikke setter den. Ingen tvil om at vi hadde fortjent en større ledelse.

Når 69 minutter er spilt kommer Masdal inn for Svendsen.

Røa har hatt veldig god kontroll frem til nå i kampen, men det skal vise seg at Arna-Bjørnar øyner håp etter som vi ikke har lykkes med å lage mer enn ett mål.  De begynner å stå høyre nå, og det gir dem muligheter.

Etter 74 minutters spill får Arna-Bjørnar frispark på deres venstre kant fra ca 20 meter. Andersen slår en perle av et frispark. Ballen dropper ned helt ute ved stangen til høyre for Högrell. Högrell er imidlertid våken, og leverer en skikkelig redning helt nede ved stangen.

Det begynner å nærme seg slutten av ordinær tid når Hovland i Arna-Bjørnar er på farten. Det er usikkert om hun forsøker seg på et innlegg, men det ender opp som et langskudd. Selv om skuddet ikke er hardt, er banen fin. Högrell må igjen strekke seg ut, og dytte ballen over tverrleggeren og til corner.

Minuttet senere har Arna-Bjørnar nok en god avslutning. Laupstad skyter fra langt hold. Högrell har kontroll når ballen går i tverrleggeren og ut.

Dommer legger til 3 minutter, og ett minutt på overtid kommer Ulstein inn for De Courcy.

Arna-Bjørnar var vesentlig mer med de siste 20 minuttene av kampen, men de måtte forsøke seg med langskudd da de aldri lykkes med å spille seg igjennom Røaforsvaret.

En ny, fortjent seier til oss.  Nå står vi med samme poengsum som Stabæk, men vi har én kamp mindre spilt. Avstanden til Lyn, bak oss, øker.

Neste kamp er hjemme på Røabanen lørdag 22. juni. Da møter vi Kolbotn, som gikk seirende ut av sin kamp mot Åsane denne runden.

Billetter til kampen finner du HER

Vi minner også om NM-kampen mot TIL 2020 onsdag 26. juni på Røabanen. Du finner billetter HER

Alle foto: Espen Eriksen