Ny seier - overtar 5. plassen

Lørdag 22. juni var det duket for 13. runde i Toppserien. Røa kom fra tredje seier på rad - mot Stabæk, HamKam og Arna-Bjørnar. I dag sikret vi vår fjerde strake seier.

Vår start11er: Högrell, Suphellen, Svendsen, Ellingsen, De Courcy, Fuglem, Bogere, Døvle, Nyhagen, Folland, Klæboe Innbyttere: Leonards, Masdal, Skogmo, Ulstein, Tahirukaj

Oline Brekke Fuglem - 100 kamper

Oline Brekke Fuglem har rundet 100 kamper for Røa, og vi gratulerer og håper på 100 nye.

Sportssjef Henrik Digernes overrakte blomster og gratulasjoner til Fuglem på vegne av klubben

Første omgang

De første minuttene tester og kjenner lagene hverandre, deretter er det Røa som styrer og har full kontroll bakover gjennom hele omgangen.

Etter 9 minutter får Nyhagen kampens første skudd på mål! Hun kommer på løp, og drar seg inn mot sentrum av banen langs 16-meteren før hun fyrer av.  Kolbotn-keeperen får bokset ballen over tverrleggeren.

Når vi passerer 12 minutter har Klæboe en dragning inn fra høyre og fyrer løs. Kolbotn-keeperen redder, men gir retur. Folland er godt plassert i returrommet, og har målet i sikte. Kolbotn-kapteinen lykkes med å redde på strek. Veldig nær scoring her.

I det 15 minuttet lykkes vi. Vi kommer på et flott angrep når Kolbotn mister ballen. De Courcy kommer på høyre kant, drar seg innover og sender ballen inn til Folland. Fra kort hold kan hun sette ballen i mål, og vi tar en fortjent ledelse.

Både De Courcy og Nyhagen er aktive langs kantene og jobber godt både defensivt og offensivt i sine roller som vingbacker.

Vi har god kontroll gjennom hele omgangen, og i overtidsminuttene burde vi nok kanskje hatt en straffe når Mikkelsen river med seg Nyhagen i fallet innenfor 16-meteren.

Røa har stått for alt av muligheter i omgangen og Kolbotn har ikke hatt et eneste skudd på Røamålet, men vi går til pause uten å punktere kampen. Det står 1-0.

Andre omgang

Omgangen starter litt som første omgang. Kolbotn er mer med, og får en gratismulighet i åpningsminuttene uten at de klarer å gjøre noe med denne.

Røa overtar mer og mer styringen igjen, men ingen av lagene lykkes med å levere mange touch før de mister ballen. Lite presisjon fra begge lag i denne perioden.

De Courcy har sin andre målgivende når Fuglem setter Røas andre mål. De Courcy fører ballen langs linja og drar seg litt innover mot mål før hun slår et knallhardt innlegg inn i boks. Vi har flere inne i boksen, men Fuglem header ballen knallhardt i mål fra kort hold. Et monsterangrep fra Røa.

I det 75. spilleminuttet reduserer Kolbotn ut fra ingenting. De fanger ballen rett innenfor midten på vår banehalvdel, en perfekt pasning frem til Preus i Kolbotnangrepet. Hun ser at Högrell i Røamålet er langt ute, og lobber pent over. Perfekt utført. Og dermed lykkes Kolbotn å score på deres første skudd på mål i kampen.

Reduseringen gir «blod på tann» for Kolbotn, og de lykkes med å presse Røa mot slutten av kampen.

Etter 83 minutter har Røa frispark rett utenfor 16 meteren til Kolbotn. Klæboe tar frisparket, og det er nesten perfekt. Skuddet dundrer i tverrleggeren og ut. Nærmere kunne det ikke vært, men keeper Pangstuen og resten av Kolbotn-laget slipper unna med skrekken.

Vi gjør et bytte etter 87 minutter når Ulstein kommer inn for Folland samt et nytt bytte på overtid når Masdal erstatter Nyhagen.

Når vi går av banen står Kolbotn fortsatt med ett eneste skudd på mål – det som ble til en redusering i Røas ledelse. I tillegg hadde de én avslutning utenfor mål.

Vi kan runde av med 2-1 seier etter 5 avslutninger på målet samt 3 avslutninger utenfor.

Røa vinner fortjent, og avanserer til en 5. plass på tabellen.

Neste kamp er på Røabanen og mot TIL 2020 i NM-runde 3 onsdag 26. juni kl 18:00. Billetter til denne kampen finner du HER.

Deretter har vi bortekamp den 29. juni mot Vålerenga før vi tar sommerferie etter hjemmekampen mot Rosenborg her på Røabanen den 6. juli. Billetter til kampen mot Rosenborg finner du HER.

Kom på kamp og hei oss til nye seiere!

Her er noen bilder fra kampen:

Mina Folland setter vårt første mål Foto: Erling Løkken
Folland, De Courcy, Nyhagen, Klæboe, Fuglem og Bogere feirer kampens første mål. Foto: Erling Løkken
Fuglem sørger for en fantastisk scoring nummer to, etter klasseinnlegg fra De Courcy Foto: Erling Løkken
Cassandra, De Courcy, Fuglem og Klæboe feirer dagens andre mål Foto: Erling Løkken