Ny seier mot Åsane i Bergen

Vi sørger for at seierstatistikken mot Åsane holder seg oppe, og er nå oppe i 4 av 5 mulige seire mot de orangekledde fra Bergen. I tillegg er det gledelig med at vi har seiret i begge våre bortekamper i serieåpningen.

I årets tredje serierunde tok vi morgenflyet over til Vestlandet og - som vanlig litt grått og småregn, for å møte Åsane på deres arena i  Bergen.

Vi får en liten smell allerede før kampen starter, når Sarah ikke blir kampklar under oppvarmingen. Vi skulle gjerne hatt vår kaptein i forsvarsrekken. Mari kommer inn i stedet, og tar vingback-rollen. Hun får dermed sin første kampstart for Røa.

Vår start 11er: Louise, Hanna, Mari, Synne, Oline, Julie, Ragne, Solveig, Siw, Mina, Anya. Innbyttere: Hildegunn, Rakel, Mia, Cassandra...og Sarah.

Første omgang

Røa er klart best og mest aggressiv i de første minuttene. Vi skaper flere cornere og muligheter, men det gir i realiteten ingen gode avslutninger eller sjanser. Utover i omgangen jevner det ser litt mer ut, men vi er fortsatt det beste laget ute på Åsanegresset. Rett før pause setter vi litt ekstra press, og det gir muligheter foran Åsane målet. Vi går derfor til pause med 0-0 i en ganske sjansefattig og - for å være ærlig - litt kjedelig omgang. Louise har ikke blitt satt på noen utfordringer i Røa-målet. Våre halvsjanser har heller ikke utfordret Duffy i Åsane-målet, så det er helt fair at pauseresultatet er målløst for begge lag.

Andre omgang

Ingen av lagene gjør endringer i pausen. Røa er klare for å fortsette å trykke Åsane bakover og skape sjanser. Derfor er det litt overraskende når det er Åsane som står for den første sjansen i denne omgangen. Louise har heldigvis god kontroll, og kan kontrollere at skuddet går over mål.

Etter 67 min gjør Røa dagens første bytte når Cassandra kommer inn for Siw. Vi fortsetter å ha god kontroll, men uten å skape noen reelle muligheter mot Åsanemålet. Etter 78 min gjør vi vårt andre bytte for dagen. Rakel erstatter Mari ute på kanten. Rakel får dermed sin første kamp etter et langt skadeopphold.

Utover i omgangen øker vi nå både intensiteten og presset mot Åsane, vi har flere muligheter og Både Mina, Oline og Ragne med flere er virkelig "på". I det 81ste spilleminuttet får slår Hanna en langpasning til en oppdekket Ragne ved 16-meteren. Ragne er først på ballen i duellen med Åsane og hun sender ballen videre til en perfekt plassert Mina, som står alene og udekket foran Duffy og målet på 12 meter. Duffy forsøker å tolke hva Mina gjør, men Mina er iskald og sender ballen perfekt nede ved stolpen på Duffys høyre side. Dermed får vi målet vi fortjener, og leder kampen.

Resten av kampen - har vi fortsatt god kontroll. Røa gjør et taktisk bytte, og Mia kommer inn for Mina i det 88ende spilleminuttet.

Dommerne legger til først 5 minnutter, men drøyer overtiden nesten ytterligere to minutter. Det gjør ingen forskjell. Det er Røa som er best og vi har god kontroll gjennom hele denne kampen.

Vi slår Åsane 1-0 i Bergen, og kan glede oss over at Mina får sitt første Toppseriemål i Røadrakten.

Etter 3 kamper - hvorav 2 borte - står vi med full pott. 9 av 9 mulige poeng.

Neste hjemmekamp er mot Vålerenga lørdag 20. april. Legg merke til at kampstart-tidspunktet nå er flyttet til kl 13:00 (i stedet for 14:00). Kom tidlig og bli med på festen!!! Vi har fanzone, selfiezone, premier og underholdning!