Møt våre nye fysioterapeuter

Gnist-duo sikrer oppfølging

Tuva Bilov-Olsen og Lene Eide skal sørge for at Røa-spillerne er friske og spilleklare i 2020.

Sist oppdatert: 22. feb 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Seriestart nærmer seg, og det er med stor glede vi kan presentere Tuva Bilov-Olsen og Lene Eide som lagets nye fysioterapeuter.

I samråd med trenerapparatet vil de sikre koordinering og belastningsstyring, og med det være med på å bidra til at Dynamite Girls skal kunne slå enda hardere fra seg kommende sesong.

For med denne dobbeltsigneringen på dette tidspunktet av oppkjøringen faller en viktig brikke på plass. Både administrasjon, trenerapparat og spillergruppen er meget fornøyde med at Bilov-Olsen og Eide engasjerer seg i Dynamite Girls dette året.

Begge holder hus hos Gnist Nadderud, i tillegg til å være tilknyttet ulike forbund i både basket, håndball og bandy. For Røas del betyr det at man er i gode og ikke minst kompetanserike hender fremover. Og Gnist-duoen gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver på Røa.

Den viktige dobbeltsigneringen: Bilov-Olsen og Eide er klare for å løfte Røa til nye høyder.

– Mye av det samme, men også to helt forskjellige verdener. Tror det blir bra å få enda mer erfaring med fotballspillere, samt være en del av ulike trenerteam. Jeg elsker denne delen av jobben, så jeg kunne ikke la tilbudet glippe denne gangen, forteller Bilov-Olsen på spørsmål om hvordan det blir å kombinere engasjementet hos Haslum Håndball Elite og Røa Dynamite Girls.

Mens Eide følger bandylandslaget denne helgen, er Bilov-Olsen med reisefølget til La Manga, noe hun også var i fjor.

– Hele gruppa har vært svært imøtekommende fra første øyeblikk. Det er en fin kombinasjon av humor og seriøsitet. Det har virkelig ikke tatt lang tid å føle seg som en del av gjengen, utdyper sistnevnte.

I løpet av den kommende uken skal hun sørge for at jentene får tilstrekkelig ettersyn og behandling for å optimalisere utbyttet av treningsoppholdet. Det er et samspill og samarbeid hun ser frem til å dyrke videre i tiden fremover.

– For det første skal vi sørge for at jentene får den riktige oppfølgingen i forbindelse med skader. Men det er også viktig for oss å bidra i ukentlige vurderinger av spillere, slik at vi unngår unødvendig slitasje og skader i utgangspunktet. For å få til dette skal vi ha ett tett samarbeid og hyppig kommunikasjon med lederteamet som virker å ha god kontroll på gruppa.

Lene Eide

  • Utdannet fysioterapeut i Danmark i 2013, og tok mastergrad i manuellterapi og idrettsfysioterapi på The University of Queensland i Australia. Sertifisert i manuelle behandlingsteknikker fra New Zealand.
  • Tilknyttet Norges Basketballforbund og er med i helseteam i internasjonale mesterskap på ungdoms- og studentnivå.

Tuva Bilov-Olsen

  • Utdannet fysioterapeut ved Høyskolen i Oslo og Akershus, 2016. Jobber i tillegg som personlig trener.
  • Fysioterapeut for Haslum Håndball Elite Herrer. Tilknyttet aldersbestemte landslag for håndball.
Røas nye fysioterapueter: Lene Eide og Tuva Bilov-Olsen