Mina Bell Folland fra Arna-Bjørnar til Røa

Vi forsterker troppen med en ny spennende spiller - en ung og samtidig ganske så erfaren - fotballspiller.

Mina er født i 2005, og rundet 18 år tidliger i høst.  Siden sommeren 2021 har hun spilt for Arna-Bjørnar, men har nå valgt å fortsette karrieren sin i Røa. Mina har flere landslagskamper både for J16, J17 og J18 i 2021 og 2022, og vi i Røa Fotball Elite har som mål at hun skal få flere landslagskamper fremover.

Hun kommer opprinnelig fra Sande i Sogn & Fjordane. Før hun kom til Arna-Bjørnar for drøkt 2 år siden, hadde hun hele sin fotballkarriere i Gaular, der hun var på både sone og kretslag i Sogn og Fjordane. Hun ble også plukket ut til deltagelse på Equinor talent-samling - som førte til henne første landslagsuttak.

Mina går på videregående skole, men satser alt på fotballen de kommende årene. Hun har god støtte i sin far, Knut Erik Folland, som selv spilte på eliteserienivå i Ham-Kam og senere trente både Førde sitt A-lag for herrer samt Vard Haugesund i 2. divisjon. 

"Vi er overbeviste om at Mina vil styrke angrepet vårt fremover, og at hun skal passe godt inn i vår spillerstil og sammen med resten av den offensive rekken av spillere vi har i Røa. Mina har - tross sin unge alder - spilt spilt 28 toppseriekamper for Arna-Bjørnar samt 23 kamper for Arna-Bjørnar 2. Jeg føler meg trygg på at vi skal gi Mina en solid mulighet til å nå målene sine om både landslagsspill og videre karriere. Hun er så målbevisst og treningsvillig, at hun kan nå langt hvis hun coaches riktig, opprettholder den høye motivasjonen og holder seg skadefri", sier sportssjef Henrik Digernes.

Mina sier: "Jeg gleder meg skikkelig til å komme til Røa. Det tror jeg blir kjempebra for min videre utvikling. Jeg har et skikkelig godt inntrykk av spillerne og støtteapparatet."

I tillegg til å satse 100 % på fotball i Røa, vil Mina skal gjøre seg ferdig med videregående skole.  Hun går nå siste året på Tertnes Videregående skole i Bergen, og hun vil også gjøre seg ferdig med videregående der - riktignok med  base i Oslo. Med en fotballsesong som starter 16. mars, blir det neppe den helt store russefeiringen på Mina til våren. Vi får heller satse på at det blir mange og store feiringer på banen med Røa. 

Velkommen Mina!

Mina_Bell_Folland_3.JPG
Mina Bell Folland går til Røa fra Arna-Bjørnar fra januar 2024