MATCHER SERIELEDEREN….IGJEN

Tøff kamp og fantastisk innsats

Møtt VIF allerede 2. ganger tidligere i år

Lørdag 24. juni møtte vi årets soleklare serieleder – Vålerenga i den 16. serierunden. Vålerenga står fremdeles ubeseiret, så spenningen er selvfølgelig stor når de nå igjen kommer på besøk på Røabanen. I år har vi faktisk allerede møtt Vålerenga to ganger; 3-3 på Røabanen 1. april og 2-1 til Vålerenga på Intility i en forhåndsspilt runde 19. den 10. mai. Begge kampene var jevnspilte, og vi matchet Vålerenga godt i begge kampene – til tross for bortetapet.

Det var helt klart at Vålerenga denne gangen viste mer hva de gikk til, og hadde nok en helt annen innstilling til hvor lett det skulle bli å dra hjem en seier på Røabanen denne gangen.

Første omgang til Vålerenga men mot et sterkt Røa-forsvar

Kampen starer rolig, men etter 8 minutter blir Tuva spilt igjennom, men det blåses – korrekt – for offside. Minuttet etter har Vålerenga en god sjanse når Sævik vinner ball, vender opp og skyter i stolpen til venstre for søster Hildegunn.

To minutter senere, har Ragne et forsøk når hun kliner til fra 20 meter, men rett på Guro Pettersen.

Gjennom resten av første omgang ligger styringen og initiativet stort sett hos Vålerenga. Vi har et sterkt og kompakt forsvar, og bruker kontringsmulighetene.

Vålerenga i ledelse

I det 39 spillerminuttet er Vålerenga litt heldig. Sævik skyter fra rundt 20 meter. Ballen går via en av våre forsvarsspillere, og dermed havner ballen hos Rogic – som muligens er i off-side – men hun kan dermed i alle fall sette ballen i mål.  Vi kan ikke si at det er ufortjent, bare litt surt at målet i mot kommer litt som en tilfeldighet og hell for ‘Enga.

Men vi går til pause med 0-1 på Røabanen.

Sterke prestasjoner når Røa er gode i 2. omgang

I andre omgang er det vi som overtar presset og får en stoooor mulighet. I det 49. minutt forsøker Julie å spille igjennom Tuva som har åpent mål. Dessverre er pasningen millimetere for lang, så vi lykkes ikke denne gangen med å utlikne.

Umiddelbart etterpå er det Bjelde hos Vålerenga som har en like stor sjanse når hun klinker til fra 20 meter i tverrleggeren over Hildegunn.

Vi fortsetter å ha mye av presset, og i det 54. minuttet har Julie en ny mulighet når hun vender opp og fyrer av fra lang avstand – kanskje 35 meter – og ballen stryker såvidt over mål.

Rett etterpå, en ny mulighet for Røa. Først brenner Tuva til, men ballen går i Vålerenga-blokka, men med retur til Oline. Hun smeller til og ballen går igjen såvidt over ‘Engamålet.

For en kamp dette nå har blitt. De siste minuttene har fært forrykende og intense.

Straffe og 1-1….fullt fortjent

Etter 64 minutter får vi straffe når Tuva blir feldt når hun er alene igjennom. Oline går frem, og Guro Pettersen har blikkontakt og forsøker å lese Oline. Hvor vil hun sette straffen?

Oline gjør ingen feil. Hun lurer Pettersen, som kaster seg til sin venstre side, mens Oline setter en perfekt straffe ved motsatt stang. Det står 1-1 på Røabanen. Og det er fortjent!

Nå jevner det seg mer ut, men etter 68 minutter har vi en ny mulighet; Cassandra slår inn fra venstre, og Ragne rager igjen høyest. Headingen går rett utenfor Vålerenga-målet.

Vålerenga opp i ny ledelse

Etter 79 minutter kommer det plutselig et nytt mål til…Vålerenga. Sigurdardottir kliner til fra veldig lang avstand, og ballen ender i mål bak Hildegunn. Det står 1-2 på Røabanen.

Vi gjør et spillerbytte; Kristin kommer inn for Tuva.

Julie svarer kontant og sørger for ny utligning

Oline sender ballen til Julie. Julie skyter fra langt hold og rett på keeper, men Pettersen klarer ikke å holde, og ballen går rett i mål. Det står 2-2, og vi har spilt i 84 minutter. To merkelige scoringer – en for hvert lag – gjør at vi er tilbake «på track».

Etter 88 minutter kommer Synne inn for Anya.

Det legges til 5 minutter, og på overtid har Vålerenga en ny mulighet når Bjelde fyrer av i tverrleggeren fra 5 meter. Absolutt en god mulighet.

Kampen ender 2-2, og vi tar igjen – fullt fortjent – et nytt poeng mot Vålerenga.

Statistikk: Vålerenga har 5 avslutninger på mål i kampen, vi har 4. Vålerenga har 5 avslutninger utenfor mål. Vi har 6.

Start11er: Hildegunn, Anya, Mia, Sarah, Martine, Cassandra, Solveig, Ragne, Oline, Julie, Tuva. Innbyttere: Marie, Vårin, Jenny, Kristin, Milla, Siw, Birgitte, Irene