Dermed er det 1-0 til Røa. Foto: Erling Løkken

Måltørken er over - beholder 6. plassen på tabellen

Lørdagens kamp på Nadderud startet bra, men endte ikke helt slik som vi hadde planlagt.

Stabæk – Røa Dynamite Girls lørdag 21. oktober

Bra og jevn 1. omgang – med flaks i begge retninger

Vi startet bra og var offensive, og allerede etter 7 minutters spill var 10 timers måltørke over. Synne slår et frispark fra god posisjon på høyre side, Stabæk-keeperen klarerer ved å bokse ballen videre. Oline tar imot utenfor bakre stolpe fører ballen utover, og skyter lavt nede til venstre i målet. En dekket Stabækkeeper kaster seg, men rekker ikke frem. Det står 1-0 til Røa.

Oline skyter. 1-0 til Røa. Foto: Erling Løkken

Etter dette bølger det litt frem og tilbake. Både vi og Stabæk kommer til noen brukbare muligheter, men det er god kontroll bakover hos begge lag. Da vi har spilt i 28 minutters spill kommer det et innlegg fra Stabæks venstre side. Vi klarerer først, men Loennecken får spilt ballen til en udekket Rasmussen skyter. Hildegunn når ikke helt opp, og ballen går i tverrleggere, spretter ut, i ryggen til Hildegunn og i mål. Stabæk har hellet med seg, og det står 1-1 på Nadderud.

Det nærmer seg pause, og i det  41. minuttet slår Synne en god corner. Den går også til Oline på bakre stolpe. Igjen fører Oline ballen ut, men denne gangen slår hun inn igjen i feltet. Der er Martine, som header mot målet. Denne gangen er det vi som har – kanskje ennå mer – hellet med oss. Headingen er på ingen måte hard, men triller mellom bena til Stabæk-keeperen og ingen klarer å rekke frem og hindre at det står 2-1 til Røa, og det resultatet går vi til pause med. Til tross for at Stabæk var mer med i midtre periode av omgangen, startet og avsluttet vi best.

Martine header ballen mellom bena til Stabækkeeperen, og i mål. Foto: Erling Løkken
Ny ledelse for Røa. Foto: Erling Løkken

Jevnere 2. omgang enn resultatet viser

Vi har virkelig trua når vi går ut fra pause, og vi starter bra. Det er fremdeles jevnt på Nadderud, og vi har også muligheter som vi brenner. I det 65. spillerminuttet – nesten ut av ingenting – fanger Omarsdottir opp ballen fra Cassandra, og setter en herlig pasning til innbytteren Isaksen. Hun kommer på løp i stor fart og er udekket, og kan sette ballen lavt i målet bak Hildegunn. Det står 2-2.

Mot slutten av omgangen, har Stabæk presset. Etter 86 minutter, har de en god mulighet, men Hildegunn slår ut til corner. Minuttet senere slås det en lang ball fra midstopperen til Stabæk. Berg-Slomedal header videre til Omarsdottir, som direkte vipper den over Hildegunn og i mål. Det står 3-2 på Røabanen, og det er kun 2 minutter igjen av ordinær tid. Vi legger om og risikerer for å få med oss poeng. Vi står høyt, og må gå for utlikning. Denne gangen slår det uheldig ut for oss, og i det 90 minuttet kan Lønnecken øke ledelsen til 4-2.

Det er ekstremt bittert å gå av banen etter en slik kamp, der vi har ledet 2 ganger og taper kampen i løpet av de to siste minuttene av ordinær tid.

Måltørken er over og nå har vi 3 spennende matcher igjen – og vi beholder plassen på tabellen

Vi tar med oss det positive. Vi har begynt å score mål igjen. I de tre siste seriekampene møter vi lag som ligger under oss på tabellen. Lyn – som fremdeles har like mange poeng som oss – taper med 3 mål, og målforskjellen går i vår favør. Åsane taper også sin kamp. Oppsummert ligger vi således bedre an i forhold til disse etter denne serierunden enn vi gjorde før.

NÅ ER DET SEIER MOT LYN SOM GJELDER

Neste kamp er ekstremt viktig. Vi møter Lyn hjemme på Røabanen lørdag 4. november. Da må vi gi alt, og det er «Best i Oslo Vest» som gjelder. I dette tredje – og siste – oppgjøret i sereien mellom oss og Lyn, tar vi med oss at Lyn slo oss 1-0 på hjemmebane i april. Vi slo Lyn 1-o hjemme på Røabanen. Det er NÅ DET GJELDER! Sett av datoen i kalenderen nå!

Vi trenger ekstremt mange på kamp. Målet er å få over 1200 tilskuere på denne kampen. Det betyr at alle som er glade i Røa må komme og heie på oss. Uten støtten fra tribunen og Røapublikummet i ryggen, blir det alltid tyngre å få en seier.

Dette er også kampen som gjør at plassen i Toppserien i 2024 kan bli sikret, så viktigere blir det ikke for oss i år.

Stabæk avgjør og vinner kampen 4-2. Foto: Erling Løkken