LSK kan takke keeperen sin for at det ikke ble flere Røamål

LSK og Røa kom fra hver sin 4-2 seier i serierunde 1, og LSK hadde virkelig vist styrke da de dro i land en velfortjent seier mot Brann - som av de fleste er spådd å bli seriemestere i år. Røa på sin side møtte Kolbotn, som mange har ventet å havne i motsatt ende av tabellen som laget fra Bergen.

Føste omgang

Røa får muligheten til å velge, og velger medvind i første omgang. LSK kan dermed sette igang kampen fra midtbanen kl 15:30.

Røa gikk ut aggressivt fra start, og dominerte klart det første kvarterert. Vi sender en rekke baller inn i boksen, og ballen var knapt nok på Røas banehalvdel. En god Fiskestrand i LSK-målet redder LSK. Utover i omgangen kommer LSK mer med, og det jevnet seg ut. Mot slutten av omgangen var det igjen Røa som hadde  de største mulighetene og gjennom omgangen skaper Anja flere gode muligheter for oss ute på høyre kant.

Omgangens største mulighet kommer etter 35 minutters spill. Ragne sender ballen ut til Anya, som legger inn i boks.  Mina står godt plassert og ballen ender hos henne. Hun skyter rett utenfor Fiskestrands høyre stolpe.

Som NRK-ekspert Carl-Erik Torp sier mot slutten av omgangen; "Jeg er imponert over Røa".

Vi går til pause med 0-0. Røa har nok vært hakket bedre enn LSK. Vi har presset i store deler av de første 45 minuttene. Begge lag har vært litt for upresise i boks til å lykkes med å score, og totalt sett har ikke LSK satt Louise på noen større utfordringer. I pausen melder LSKs kaptein Emilie Woldvik til NRK at hun tror at det skal bli vanskeligere for Røa å stå høyt når de får motvind i andre omgang.

Andre omgang

I andre omgang har Røa motvind, men igjen er det Røa som styrer. Etter få minutter sender Julie en ball rett utenfor venstre stolpe fra god posisjon rett utenfor boksen. Fiskestrand forstsetter å levere bra i LSK-målet.

Etter 55 minutters spill slår Anya et helt rått innlegg mot bakre stolpe. En LSK forsvarer får såvidt headet ballen unna, idet er så vidt LSK Kvinner får headet ballen unna før det kommer en avslutning. Røa har vært best i de ti første minuttene etter hvilen.

Vi fortsetter å levere, og LSK byr ikke på noen store utfordringer for Louise når de først kommer opp.

RFE_BRUK_Mina_Hanna_Oline_Louise_Ragne_240323_Erling.JPG
Godt lagarbeid gir resultater! Foto: Erling Løkken

Når vi har passert 70 minutter, har Julie en kjempemulighet. Hun setter i et løp, og Mari serverer en perfekt pasning i rommet til Julie. Hun er alene med Fiskerstrand. Fiskerstrand redder LSK nok en gang og lykkes med en kanonredning som sender ballen til side for målet. Julies skudd er godt, men Fiskestrand leverer igjen og holder LSK inne i kampen. På corneren som følger, setter Ragne ballen noen cm utenfor stolpen. Nå nærmer vi oss virkelig.

Få minutter senere har vi en ny, stor sjanse  - og igjen er det Fiskerstrand som gjør jobben for LSK.

Når det har gått 83 minutter slår Synne et langt frispark inn i boks. Det blir tøffe kamper foan LSK- målet, men LSK-forsvarerne lykkes etterhvert  med en delvis klarering. Det holder ikke for vi kjemper oss tilbake. Ballen slås på ny inn. Etter tøffe dueller, sender Solveig kula inn til Mari. Hun  skyter direkte knallhardt helt nede ved stangen i lengste hjørnet. Fiskerstrand strekker seg, men er sjanseløs. Endelig må også Fiskestrand kapitulere for Røas press.

Som Carl-Erikt Torp kommenterer for NRK "...og så er det fullt fortjent".

Vi legger oss ikke bakpå resten av kampen heller, men fortsetter trykket og klarerer når vi må på egen halvdel. Her er det ikke snakk om å slippe til LSK. Selv med fire minutters tilleggstid, er det ingenting LSK kan gjøre i dag mot et solid og kollektivt sterkt Røalag. Vi fikk satt vårt spill uansett hvor mye LSK forsøkte å endte på dette. Vi løftet oss enda mer i andre omgang.

Røa tar 3 nye, vel fortjente "påskepoeng". At Fiskerstrand blir - fullt fortjent - kåret til banens beste, forteller egentlig mye også om Røa  i denne kampen.

Laget: Louise, Hanna, Sarah (K), Synne, Solveig, Oline, Siw, Ragne, Anya, Julie og Mina

Innbyttere: Hildegunn, Jenny, Rakel, Mia, Maja, Irene, Kaja, Mari, Cassandra

Bytter: 62': Cassandra inn - Siw ut, 69': Mari inn - Mina ut, 80': Kaja inn - Julie ut.

Vi ønsker dere alle en riktig god påske. Neste kamp for Røa Dynamite Girls er i Bergen mot Åsane den 13. april.

Deretter gleder vi oss til å ta dere imot til en ny, spennende kamp på Røabanen den 20. april, klokken 14:00 når vi tar imot fjorårets seriemester Vålerenga.