Foto: Fotbollsfoto

Louise Högrell fra Växsjö til Røa

Vi har jaktet på en erfaren og dyktig spiller som kan danne en solid keeperduo i Røamålet, og nå har vi lykkes. Vi ønsker Louise Högrell velkommen! Foto i heading: Fotbollfoto

Sportssjef Henrik Digernes har hatt en travel julehøytid med intens jakt etter de riktige forsterkningene av spillertroppen opp mot sesongen 2024. En av posisjonene som har hatt særlig stor fokus har vært å finne en dyktig og erfaren målvakt som kan være et perfekt supplement til Hildegunn. Henrik kan fortelle: "Nå er jeg kjempefornøyd. Jeg tror at vi har funnet den keeperen som Røa trenger og som vil passe svært godt inn i Røa-troppen. Jeg får litt lavere puls nå som vi har fått på plass to dyktige keepere til årets sesong."

Vi har spurt Louise hva hun tenker om å komme tilbake til Norge - nå til Oslo og Røa, og hun sier (oversatt fra svensk): "Jeg ser frem til å flytte tilbake til Norge, og det er spesielt morsomt å få bo i en by som Oslo - ikke minst å komme nær min søster som har bodd her i lang tid. Det kommer nok til å bli mye kaldere enn det jeg er vant til, men jeg elsker byer som er nærme naturen og gir muligheten til mange fine turløyper."

Louises fotballkarriere er ganske lang, og hun har rukket å spille på mange ulike nivå. Hun startet i lille Åsa IF, der hun rakk å vinne Gothia Cup. Deretter gikk turen videre til Kopparberg Göteborg og til USA og University of Georgia, hvor hun var i 5 år og fikk både utdanning og spilte fotball. Når hun så skulle tilbake til Skandinavia, ble det Norge og Avaldsnes, før hun dro ett år til Morön BK og spilte i "Elitettan". Neste stopp ble Växsjö DFF. Her var hun i 2 år, før Henrik fikk overtalt henne til å komme til Røa og bli en del av Røa Dynamite Girls fra januar 2024.

 
Hva er er Louise mest du mest stolt av som fotballspiller? "Jeg har mange bra fotballminner, men det sterkeste er nok i 2022 da Växsjö gikk opp fra "Elitettan" til "Allsvenskan", og jeg ble kåret til månedens spiller, "Årets spiller" i Småland og slo den svenske rekorden på elitenivå i å holde "nullen" - 809 minutter. 
 
Ellers så kan Louise røpe at: "Jeg er en jævel på å strikke og hekle! Hahaha. Jeg har et ønske om å kunne starte egen bedrift og selge det jeg lager en gang når tiden er inne. Men akkurat nå nyter jeg å gå tur med hunden min og trene."
 
Hva var det som gjorde at du takket ja til Røa? "Jeg snakket med Geir og fikk en gjennomgang av målene til klubben. Jeg føler at Røa er en perfekt plass for meg å utvikle meg videre slik at jeg kan fortsette å ta de stegene som kreves av meg som keeper. Jeg ser på dette som en morsom reise med utfordring som gjør at vi som spillere kommer til å utvikle oss som lag og som gruppe i nær fremtid. Jeg opplever at Røa er en klubb som jobber strukturert og har alle muligheter for å lykkes. Jeg har veldig lyst til å være en del av dette og med på denne reisen."
 
Med to gode keepere på plass som vil nå lengre, så blir det vel også en fight om plassen som førstekeeper. Hva tenker du om å samarbeide med Hildegunn og Ken som et keeperteam?
 
Jeg synest alltid at det er viktig at man har en bra konkurranse på keeperposisjonen, der vi kan pushe hverandre i et positivt miljø på hver trening. For keepere er det særlig der man må pushe hverandre og utfordre hverandre på en bra måte. Jeg fikk treffe Hildegunn og Ken kort under mitt besøk, og jeg tror absolutt at vi kommer til å få et bra treningsmiljø, og forhåpentligvis også bli gode venner. Hvem som ender opp på matchdagen som keeper eller får rollen som førstekeeper er helt opp til Geir og Ken, men jeg kommer selvfølgelig til å gjøre mitt absolutt beste for at det skal bli meg - og det er jeg sikker på at Hildegunn vil gjøre også. 

Du har jo fått en litt uvanlig jobb i Røa Fotball Elite - i tillegg til keeperjobben. Du er også ansatt som ansvarlig for sosiale medier. Hva tenker du om denne rollen? "Jeg synest at det skal bli kjempemorsomt å få være en del av organisasjonen også utenfor fotballbanen. Jeg har jobbet som content creator, så jeg har erfaring fra denne type arbeid allerede. Jeg tror at jeg vil bidra til å få frem strukturert og bra content på sosiale medier og de andre plattformene til Røa Fotball Elite, og er skikkelig klar for å lage mye bra for Røa også her."

Louise flytter til Røa allerede nå i helgen - 6. og 7. januar - så vi gleder oss til å se henne på trening allerede fra neste uke. Vi ønsker henne hjertelig velkommen, og gleder oss til en sesong med et sterkt keeperteam til å vokte Røa-målet i 2024.

image2.PNG
 
image1.PNG