Kun seier som gjelder

Klar for revansje: Tuva Leschbrandt Espås og Røa drar til Bergen for å revansjere tapet i sesongåpningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Sist oppdatert: 06. nov 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Det er nå eller aldri. I helgen kan det hele avgjøres. 20 år etter opprykket til Toppserien kan det være over for denne gang.

Alternativet, og det er dette vi går all in for, er å slå Arna Bjørnar samtidig som Kolbotn taper poeng mot LSK Kvinner. Da har vi en ny uke på oss og en ren nedrykksfinale mot Kolbotn på Røabanen i vente.

Skadesituasjonen har som kjent preget oss i år. Med en rekke spillere tilbake etter skadefravær, inkludert Ragne Hagen Svastuen, Kamilla Aabel, Rebecka Holum og Ingrid Kvernvolden, så begynner ting å se lysere ut på den fronten. Treningsoppmøtet har vært bedre enn noen gang de siste ukene, og det er konkurranse på samtlige plasser. Akkurat dette håper vi gir et løft inn mot lørdagens kamp på Idrettsplassen i Bergen.

Premisset er altså enkelt. Med tap eller uavgjort mot Arna-Bjørnar rykker vi ned.

Støtt oss fra sofaen

Normalt sett hadde dette vært en kamp vi hadde ønsket å spille foran egne supportere og støttespillere. Lørdag, når vi spiller vår viktigste kamp, håper vi allikevel du følger oss og støtter oss fra sofaen og direktesport.no.

VIPPS oss din sofabillett til 139023 og støtt oss nå som det virkelig gjelder!

Historien med oss

Historisk sett har vi et godt tak på bjørnene. Siden 2001 har lagene spilt 43 ganger i serie- og cupspill. Dynamite Girls har bokført 23 seire, mens lørdagens verter har 10. 10 kamper har endt uavgjort. Da lagene møttes på Røabanen i juli vant Arna-Bjørnar 1-0. I fjor vant Røa 6-1 i Oslo i september før det endte 2-2 i Bergen senere samme måned. I kvartfinalen i NM vant Arna-Bjørnar 1-0.