Greit videre til tredje runde i NM

Martine og Nadia får sin debut og Elle spiller sin første 90-minutters kamp når vi tar en komfortabel seier mot Ham-Kamp i NM-runde 2.

Vår start11er: Martine, Hanna, Mia, Sarah, Anya, Ragne, Cassandra, Elle, Solveig, Mina, Mari. Innbyttere: Louise, Oline, Julie, Siw og Nadia.

Første omgang

HamKam starter offensivt, men allerede etter 3 minutters spill tar vi over når vi får corner. Cassandra slår, som vanlig, et presist innlegg inn i boksen. Ragne er godt plasser på bakre og header mot mål. HamKam-keeperen er godt plasser og redder.  Et par minutter sernere sender Mine en fin pasning mot Mari som kommer på løp. Dessverre er Mari litt for rask, og det blåses korrekt for offside.

Deretter går det inn i en periode der det trilles mye ball fra vår side uten at det skjer det store før vi etter 20 minutter får et frispark midt inne på HamKam sin banehalvdel. Cassandra tar frisparket, og Ragne er nok en gang på plass for å score. Denne gangen blokkerer HamKam-forsvaret til corner.

Ny, god corner som Cassandra igjen slår presist inn i boksen. Ragne er igjen perfekt plasser på bakre. Hun header ned i gresset og i HamKam-målet. Etter 21 minutter står det 0-1 på Briskeby stadion.

Tre minutter senere sender Cassandra en pasning ut til Solveig på venstre kant. Solveig ser at Mari kommer på løp og slår en crossball inn mot Mari. Mari kaster seg frem og stupheader...dessverre rett utenfor målet.

Minuttet senere har vi igjen et frispark på høyre side. Cassanra slår inn, men igjen blir det headet utenfor.

Deretter går vi inn i en ny, litt roligere periode frem til det 34. spilleminuttet. Da får vi et nytt frispark foran HamKam-målet. Cassandra velger denne gangen et langskudd. Keeper klarer akkurat å dytte ballen videre til corner.

Ragne har fått litt tøff behandling og noen smeller i denne omgangen, så etter 36 minutter gjør vi et bytte. Siw kommer innpå for Ragne.

I det 39. minuttet angriper Røa på nytt. Cassandra løser opp hele HamKam-forsvaret og slår ut til Mari ute på høyre side. Mari setter ballen kontant i krysset til høyre for HamKam-keeperen. Det står 0-2 til Røa.

På overtid i omgangen får Røa nok en corner. Cassadra legger - som før - inn i boksen. Det fyres av i tverleggereren, og ballen havner ute hos Cassandra igjen. Hun slår inn på ny, men en HamKam-forsvarer blokker. Returen havner hos  Siw ute ved 16 meteren på vår venstre side. Siw sender ballen rett i mål og det står 0-3 til oss.

Det siste som skjer i denne omgangen er at Mina fyrer av et nytt skutt, men igjen redder HamKam-keeperen.

2. omgang

Vi gjør et nytt bytte i pausen. Oline  kommer inn for Mari.

Oline gjør seg markert umiddelbart når hun 2 minutter ut i omgangen skyter helt nede ved stanga på HamKam-målet. Keeper redder igjen.

Rette etterpå har Solveig et skudd som stryker rett utenfor til høyre for HamKamkeeperen.

Vårt neste mål kommer etter 53 minutters spill. Først er det skudd fra Mina. Det blir blokkert, men Mina fanger returen og sender ballen videre til Anya på høyre side. Hun drar seg inn nesten nede ved dødlinja, og sender ballen inn i boksen. På første stolpe står både en HamKam-forsvarer Røa kjenner godt og keeper. Innlegget fra Anya får styring på HamKam-forsvareren, og videre i målet. Dermed blir det selvmål og 0-4 til Røa.

Så er det HamKam som leverer. Etter 57 minutter får de frispark midt på Røas banehalvdel. Det tas godt, og Heggelund er bra plasser i boksen. Hun sørger for stang-inn og at det står 1-4 på Briskeby.

Deretter gjør Røa to bytter. Julie kommer inn for Anya og Nadia får sin debut i Røa-trøya når hun erstatter Solveig.

Vi forsetter med presset, og når Cassandra sender en pasning ut til Elle etter 70 minutter og Elle sender en perfekt crossball til Julie som kommer på et superløp mellom to HamKam-forsvarere, så vet vi at det er farlig. Julie fører ballen videre til 16-meteren, og sender kula kontant i mål nede til venstre for HamKam-keeperen. Det står 1-5 til Røa.

HamKams andre reelle mulighet i kampen kommer når Volla tar med ballen på HamKams venstre kant og skyter i lengste. Denne gangen er det stang-ut, men angrepet og prestasjonen var solid fra Volla sin side.

Det har vært mye mål og bytter samt en del avbrudd i kampen, så dommer legger til 5 minutter. Røa har full kontroll ut kampen, og går av banen med en fortjent seier.

Røa aldri utfordret. HamKam får uttelling på den ene av de to skikkelige sjansene de hadde i kampen. Heldigvis for HamKam, så har vi mange muligheter der vi mangler litt presisjon i avslutningene. Hadde vi vært like effektive som vi ofte er, så ville tapet sett veldig stygt ut for HamKam.

Våre nyeste Røaspillere, Martine, Elle og Nadia leverer gode prestasjoner i Dynamite-drakten, og vi gratulerer dem både med debuter og Martine og Elle med deres første 90-minutter for oss ute på banen.