I et litt trist regnvær kunne vi ta imot et Stabæk på Røabanen i en kamp som var fylt med sterke følelser hos begge lag - både ute på banen og på sidelinjen.

Vårt lag:

Start11er: Louise, Hanna, Sarah, Mia, Siw, Ragne, Solveig, Cassandra, Oline og Julie. Innbyttere: Synne, Jenny, Nadia, Mina, Elle og Anya

Revansjesugent Røa-lag etter kampen på Nadderud i mai

Vi hadde selvfølgelig alle sammen siste kamp mot Stabæk på Nadderud friskt i minne der vi ikke fikk godkjent vår soleklare scoring, og dermed tapte kampen 1-0.

Første omgang

I åpningsminuttene er Stabæk noe mer førende enn Røa og mye av spillet skjer på Røa sin banehalvdel, dog uten at Stabæk kommer til noen gode muligheter.

Etter 10 minutter får Røa corner, men en udekket Skoglund fanger innlegget enkelt.

Kampen fortsetter å bølge frem og tilbake uten at noen av lagene lykkes med å få god nok kontroll på eget angepsspill.  Det går hele 17 minutter før vi får det første skuddet i retning av et mål, og det er Stabæk som setter skuddet godt ttilside for Røamålet.

Etter 20 minutter får Røa en god mulighet når Ragne slår en pasning ut på høyre kant som igjen vendes over til venstre kant der Solveig kommer på løp. Stabækforsvaret rekker akkurat å avverge skuddet og klarere ut til innkast.

Tre minutter sernere, får Stabæk får sin beste mulighet etter en liten forsvarsmiss hos oss, men Louise redder skuddet som settes nede ved stangen til venstre for Louise.

Røa er mye mer inne i kampen når vi runder 25 minutters spill.

En ny god mulighet for Solveig etter 34 minutter. Cassandra slår en fin passning til Solveig. Skuddet blokkeres av en Stabækspiler og spretter langt over Stabækmålet, og dermed corner til Røa.

Cassandra slår corneren inn foran Stabæk-målet, og ballen lander midt foran Stabækmålet. Det blir en skikkelig fight for å komme på ballen,. Først skyter Hanna i blokka. Returen tar Siw, og skuddet går igjen i Stabækblokka. Skoglund hiver seg frem over ballen før vi rekker et nytt skudd. Helt utrolig at dette ikke endte med mål.

Vi går til pause med 0-0. Etter at Stabæk hadde startet best -uten å ha noen farlige avslutninger, kom vi godt inn i kampen, eide angrepsspillet og hadde flere store muligheter til ta en ledelse i kampen.

Andre omgang

Avsparket tas av Stabæk, men det er Røa som går rett i angrep på høyre kant. Røa rett i angrep på høyre kant. Oline får ballen og slår en perfekt pasning til Julie som kommer på løp inne boksen. Julie er alene med Skoglund og skyter mot lengste hjørne. Stabækkeeperen kommer seg raskt ned og redder.

Klæboe kommer alene mot Skoglund etter bare noen sekunder! Fuglem får ballen noen meter utenfor gjestenes 16-meter. Hun finner Klæboe på et perfekt løp inn i boksen, og pasningen når fram. Klæboe kommer alene mot Skoglund og forsøker seg på et skudd mot lengste hjørnet. Målvakten er raskt nede og redder. Røa stormer ut fra hvilen!

Stabæk har en god mulighet etter 54 minutter når Omarsdottis slår en pasning til Bjånesøy ute på venstre kant. Bjånesøy slår inn og forsøker å nå Abrahamsen, men Louise leser spillet og kan kaste seg over ballen før Abrahamsen rekker frem. God mulighet for Stabæk, men Louise er bedre.

Etter 61 fanger Solveig ballen fra forsvarsspilleren til Stabæk når hun forsøker å slå utover. Solveig passer til Sarah på venstre kant, og Sarah slår et supert innlegg mot Oline - som slår inn. Oline inne header mot mål fra kort avstand. Solid keeperspill fra Skoglund gjør at Stabæk holder nullen.

Etter 74 minutter kommer Anja inn for Mari, og etter 81 kommer Mina inn for Cassandra. Det er tydelig at Røa jakter mål og vil ha seier i kampen.

Til tross for at det er Stabæk som har mye ballbesittelse, får de få muligheter mot Røamålet. Det er vi som er farligst.

Og etter 83 minutters spill får vi endelig uttelling og revansjen vi ønsker oss. Anja finter ut 2-3 Stabækspillere, setter fart fra høyre kant og stormer mot senter på 16-meteren før hun legger en perfekt timet pasning til Ragne som kommer på løp  på høyre kant. Ragne slår inn i boksen. Stabæk-keeperen ruver høyest og fanger ballen med begge hendene mens hun har to Stabækforsvarere tett på seg. Skoglund deiser i bakken så hardt at ballen triller ut av hendene hennes. Anja står klar, og setter ballen kontant i åpent mål fra 5 meter. Stabæk-spillerne og -benken protesterer (naturlig nok), men både TV-bilder og våre bilder viser at om Stabækkeeperen er i kontakt med noen ifm denne situasjonen, så er det Stabæks egne spillere.

Det står fortjent 1-0 til Røa! Revansjen ser ut til å være i boks!

Etter 90 minutter bytter Ragne med Synne.

Dommeren legger til 4 minutter, men blåser først av kampen etter nesten 6 overtidsminutter. Anya gjør et fantastisk innhopp og sørger for at Røa vinner 1-0 i dag.

Røa har hatt god kontroll på kampen og Stabæk, og hovedtrener Geir Nordby oppsummerer kampen ganske presist med disse ordene: "Vi har brukt pausen godt og vinner fortjent. Vi var det mest målfarlige laget gjennom hele kampen."

Nå begynner NM-kampene for vår del, og allerede 11. juni reiser vi til Hamar for å møte Ham-Kam kl 19.00. Deretter har vi en ny tur til Bergen den 15. juni for å møte Arna-Bjørnar.

Neste hjemmekamp er mot Kolbotn den 22. juni, kl 13:00. BILLETTER FINNER DU HER

Skoglund fanger først innlegget fra Ragne Foto: Erling Løkken
Anya er først på ballen når Skoglund mister ballen, og setter den kontant i mål Foto: Erling Løkken
Røa kan dermed feire Anja sitt mål Foto: Erling Løkken