FØRSTE TRENINGSKAMP I 2023

Vålerenga – Røa

Ingen overraskelse av vi taper 2-0 i vår første treningskamp med nytt lag, men vi får det vi ønsker ut av kampen – og det var på ingen måte noen overkjøring.

(Dette er en forsinket, kort rapport fra vår første treningskamp opp mot årets fotballsesong.)

Lørdag 21. januar møtte vi Vålerenga – som allerede hadde fått to 11-kamper «i sekken» – til vår aller første 11er-kamp med nytt lag. Begge lagene ønsket å få testet ut hele troppen sin. Derfor hadde vi avtalt fritt antall bytter.

Det var iskaldt på Valle, og det var absolutt noe som preget denne kampen. Det tok lang tid – nesten halvspilt førsteomgang – før både Vålerenga og vi kom skikkelig i gang. For oss var det aller viktigste å få testet ut samspillet – ikke minst med våre nye spillere.

Som forventet, var Vålerenga – som både hadde fått noen 11er-kamper allerede og var med å kjempe om seieren i Toppserien i 2022 – ett lite hakk bedre enn oss.

Etter 32 minutter får Vålerenga en corner, som vi først klarerer, men da ballen etterhvert havnet hos Feloca Rogic som får med seg ballen til hjørnet av 16 metere – for deretter å slå inn til Stine Brekken, klarer Brekken å sette en knallhard ball over Hildegunn og i mål.

Vålerenga hadde mest ball i andre omgang, og kom til noen sjanser som vi blokkerte.  Rett før fulltid, feller vi vår tidligere Røa-spiller, Emma Iversen, og det blir dømt straffe. Thea Bjelde setter en straffe som er utagbar for Marie i mål, og dermed ender kampen 2-o til Vålerenga.

Et minutt før fulltid mottar Emma Iversen ballen rett utenfor 16-meteren. Hun kommer seg forbi en Røa-spiller men blir felt, vi får dermed muligheten til å doble ledelsen fra straffemerket. Thea Bjelde gjør ingen feil og setter ballen utagbart for keeper.

Alt i alt er dette en grei treningskamp for oss – selv om vi taper 2-o. Vi får testet samspillet og får viktig kunnskap og innsikt, som vi nå skal ta med oss til NESTE treningskamp, som er mot Lillestrøm i LSK-hallen, lørdag 4. februar kl 10:oo.