Før kampen; Vålerenga - Røa

Lørdag 29. juni er det duket for en ny kamp i Toppserien når vi tar turen til Intility for å møte Vålerenga Fotball Damer. Vi forventer en tøff kamp mot fjorårets serievinner og årets serieleder.

Det er ingen tvil om at det er et godt lag vi møter.

Når det gjelder oppgjørene mellom Vålerenga og oss, så har kampene våre vært jevnspilte de siste årene. Marginene har dog oftere vippet i Vålerenga sin favør enn vår. 

Vi kommer kanskje til Intility som "underdogs", men vi vet samtidig at vi nå matcher godt alle lagene i Toppserien. Er vi tilstrekkelig påskrudde, så er mulighetene absolutt tilstede. 

Vålerenga kommer "til bords" med 11 seire og 2 tap i serien. De to tapene kom i 8 serierunde hjemme mot serietoer Rosenborg samt et 0-2 tap borte mot vår naboklubb Lyn i serierunde 11. 

At Lyn slår Enga 2-0 bare for et par serierunder siden viser at det er mulig også for oss å vinne kampen i morgen. 

Rent historisk kan vi se at vi har 9 seire mens Vålerenga har 11 på de 27 siste kampene. Det betyr at 7 har endt med uavgjort. På disse kampene har Vålerenga scoret 44 mål mens vi har scoret 43 - begge med 1,6 mål i snitt pr kamp. 

Vi vet også at Vålerenga sine supportere leverer god støtte og mye lyd fra tribunen. Hvor deilig hadde det ikke vært at vi fra Røa viser Enga at vestkanten har klasse - både på og utenfor banen. 

Vi går for seier i morgen på Intility - og det hadde vært hyggelig å se Røasupporere kledd i rødt på tribunen. Dere leverte super stemning og mye lyd på NM-kampen på onsdag. 

RFE_VIF_RFE_NM_230830_Julie_Action_Ragne_Synne_VIF.jpg
Blir det nytt mål mot Vålerenga for Klæboe?