Før kampen: Røa - Rosenborg. Vi vil reise kjerringa!

Lørdag 6. juli klokken 15:00 starter vår siste kamp før vi tar en kort, velfortjent sommerpause. Det er to lag som nok starter denne kampen for å "reise kjerringa".

Lørdag 6. juli, klokka 15:00 tar vi imot Rosenborg på Røabanen. Vi har vårt første møte med Rosenborg i år (27. april) friskt i minne. Rosenborg var heldige som gikk av Koteng Arena med 1-0 etter en scoring i det 88ende minuttet. Vi hadde helt klart første omgang samt deler av andre omgang. Rosenborg kom derimot sterkt på slutten av kampen. 

Forventer et påskrudd, fokusert Rosenborg 

Denne gangen kommer Rosenborg fra et uavgjort-oppgjør (1-1) borte mot Åsane. Det er nok Åsane veldig fornøyde med, mens Rosenborg føler nok at de har behov for å reise kjerringa. Dermed må vi forvente et heltent Rosenborg når de kommer på besøk på Røabanen til helgej. Etter den (lille) smellen sist helg, tar de nok neppe seieren mot oss på forskudd. 

Vi må virkelig levere for å putte (alle tre) poeng i Røakassa

For vår del har vi ikke noe valg. Etter sjokket som vi fikk mot Vålerenga i forrige seriekamp, bør vi vise "vårt sanne jeg" nå. Vi må "opp i ringene" og levere en knallmatch i denne siste serierunden før pause. Gjør vi det, kan vi hente en ny 3-poenger hjem til Røa. 

Dette blir den siste kampen for Cassandra i Røatrøya. I sommerpausen flytter hun til Bergen og blir Brannspiller. Det skal bli spennende å følge henne videre i ny klubb, og vi håper at hun fortsetter å ta store steg som fotballspiller. 

Resten av kamptroppen er stort sett klar. Vi har ingen nye spillere ute med skade, så den samme kamptroppen er på plass som før siste seriekamp. 

En tøff og underholdende kamp før sommerpausen

Konklusjonen er altså at hvis vi skal lykkes med å ta poeng - og helst alle tre - må vi sørge for å "steppe opp mange hakk", og levere en av våre beste kamper i år....og det er fullt mulig. Røajentene er tøffe å møte, og det har vi planer om at Rosenborg skal få merke. Vi skal gi alt - og mer til - i kampen. Så blir det sommerferie.

PS: Appropos uttrykket "å reise kjerringa"; «Kjerringa» er navnet på mastehjulet som er  i bunnen av en seilbåt. Når du reiser kjerringa, gjør du båten seilbar igjen ved at du rigger masten på plass. 

Foto: Erling Løkken
Kan Julie Klæboe sette nok et mål for Røa? Foto: Erling Løkken