Før kampen: Røa Dynamite Girls - Vålerenga

Onsdag 11. september, kl 17:30 møter vi Vålerenga på Røabanen. Det er vel ingen tvil om hvem som har favorittstempelet i denne kampen. Vi gratulerer Enga med seier over FCV Farlul Constanta og ønsker lykke til mot Anderlecht borte i Belgia om én uke......men, sorry Vålerenga, Røa kan vinne i morgen!

Vi kan vinne!

Først og fremst har vi en bra historie mot Vålerenga på vår hjemmebane. Det virker ikke som de trives med å møte oss her på Røabanen. Kampene de siste årene har vært både tøffe og jevnspilte - og står ikke i forhold til det normale styrkeforholdet som man ser mellom disse to klubbene. 

I serien i fjor ble det uavgjort i begge våre hjemmekamper mot Vålerenga, mens i år tapte vi 0-2 i vårkampen, så vi vil selvfølgelig gjerne ha en revansje. 

Vi i Røa Dynamite Girls kjenner Vålerenga godt, og både spillere og trenere vet hva som kreves for å vinne og gi Vålerenga nok utfordringer. Det er klart at vi er "underdogs". Alle forventer at Vålerenga skal vinne kampen.

De siste 27 kampene mellom lagene, har gitt 9 seire til Røa og 12 seire til Vålerenga. 41 mål til Røa og 47 mål til Vålerenga. 1,5 mål i snitt for Røa, 1,7 mål i snitt for Vålerenga.

Presset er på Vålerengas side i denne kampen. Vi i Røa har alt å vinne. 

Vår motstander

Vålerenga har hatt - og skal ha - et tøft program. Med Toppseriespill, NM og Champions League. De leder Toppserien overlegent, og har ingen grunn til å føle seg særlig truet her.

Rosenborg vant NM-finalen i fjor, så motivasjonen og presset med tanke på å bli Norgesmestere 2024 er nok merkbart. 

Så har vi Champions League-kampen om ca 1 uke mot Anderlecht (som Brann knuste i fjor). Bør ikke Vålerenga klare det samme.

På den andre siden, så har Vålerenga en stor og solid tropp. Hvis trener Lexerød velger å hvile sine beste spillere, mangler det ikke på topp motiverte reserver som vil se en mulighet til å markere seg  - ikke minst mot både NM- og Champions League-spill. Disse spillerne vil nok gi alt i denne kampen.

Røa Dynamite Girls

I Røa har vi en grunnstamme av spillere som gir trygghet og som gang på gang har matchet Vålerenga i kamp. De har med seg en erfaring og historikk som er viktig i et slikt møte. Det gir ro og mer trygghet i troppen. Når Vålerenga kommer, kan vi gå på banen med senkede skuldre. Vi vet at poeng i kampen vil være en bonus. 

Sist helg spilte vi - tross tap - en meget god og offensiv kamp mot LSK Kvinner. Vi var det klart beste laget i LSK-hallen. Dette skal vi ta med oss inn i kampen nå til helgen. Vi vet at vi kan levere ekstremt godt, men trenger da å ha marginene på vår side. 

Forsterkningene som vi fikk i sommer har fått tid og kunnet etablere seg godt i laget.

Toby Rochford går for å gi VIF en tøff kamp på onsdag
Toby Rochford går for å gi VIF en tøff kamp på onsdag

Assistenttrener Toby Rochford sier: "It will be a good challenge and a good reference match vs most likely the best team in the country. A challenge that we have already met twice this season, so something that we are quite aware of.

We have seen their results in recent weeks including their recent champions league success and are more than prepared to ruin their current high. 

In recent times especially last year, Røabanen was not their favourite place to come and visit and we would like to break our current dip in results with a solid presentation vs VIF by being competitive, hard to break down and aggressive in our defensive and offensive intensity.

We will be very well prepared for the game and look forward to the occasion, we obviously hope as many people who can come will come to cheer on the team and give us an extra edge in this type of game! "

 

Den 12. spilleren

En av de flotte tingene som hjelper i slike sammeheng, er å ha støtte fra tribunen. Der har Vålerenga alltid vært gode. 

Entusiastiske og mange supportere som støtter oss i Røa Dynamite Girls, er vår 12te spiller. Vi trenger deg på tribunen, slik at vi kan ta denne svært tøffe kampen sammen. 

Still opp for oss i morgen, onsdag 11. september - gjerne fra OBOS åpner fanzone kl 16:30, men i allefall før kampstart kl 17:30. 

Det er meldt 15 grader og lett sol, så det er perfekt å ta denne høstdagen på Røabanen og se en skikkelig Toppseriekamp. 

Billetter finner du HER

Tribune_Roa_Brann_Fint_Bruk_220321.jpg
Kom på kamp og se Røa vs. Vålerenga

 

 

Annonse fra Toppserien: