FRA UTEN TAP TIL UTEN SEIER – HØSTEN GIR MULIGHETER

For oss – som ikke tapte en eneste kamp i fjor – er det klart at kontrastene er store.

Lørdag møtte vi Arna Bjørnar i Bergen, og optimismen var stor foran kampen.

God førsteomgang – men utnytter ikke mulighetene godt nok foran mål

Vi fikk en bråstart, og allerede etter 2 minutter fikk Tuva en kjempemulighet etter en solid pasning fra Mia….men den ble dessverre satt til side for målet. Her burde vi faktisk tatt ledelsen! Ny mulighet bare minuttet etter, etter at Anja kommer igjennom, får corner og Sarah setter en ny ball tilside for mål.

4 minutter senere er det Arna Bjørnar som får corner. De lykkes adskillig bedre, og Kurosaki setter ballen hardt og lavt i lengste hjørne. 1-0 til Arna Bjørnar.

Kort tid etter – i det 12 minuttet – får Vilde ballen på høyrekanten, og drar seg forbi forsvarsspilleren til Arna Bjørnar før hun slår inn i boksen. Det står Emma og treffer perfekt med en chip fra 14-15 meter, som går over keeper og i mål. En kjempescoring!!!!

Etter 15 minutters spill har Tuva en ny mulighet etter et flott forarbeid av Anya, som sender ballen til Tuva på 15 meters hold. Dessverre går skuddet rett på Arna Bjørnar sin keeper.

Etter dette kommer Arna Bjørnar mer med i kampen, og etter 28 minutter får de sitt andre mål.  Johannsdottir slår et perfekt innlegg inn fra høyrekanten, og  Aleksic løper seg fri fra markeringen i boksen, og header ballen enkelt i mål fra kloss hold.

Etter 33 minutter spill er det Mia H sin mulighet til å redusere når Vilde sprinter ned til dødlinjen og slår 45 grader inn til Mia, som brenner til….men over fra ca 14 meters hold. Ny mulighet for Rakel etter etter 36 minutter – skudd med venstre til side for målet.

Etter 41 minutter har Arna Bjørnar en god mulighet, men Hildegunn redder fint.

Vi går til pause med 2-1-ledelse til Arna Bjørnar, og med mange muligheter for oss som vi ikke har klart å utnytte.

Etter pausen!

To minutter etter at andre omgang starter, har Anya muligheten. Hun gjør hele jobben selv, og drar seg forbi to Arna Bjørnarspillere før hun skyter fra ca 25 meter. God redning fra Norstrøm i mål, gjr at vi får corner i stedet for mål.

Etter dette går tempoet ned og ingen av lagene får de helt store sjansene. Arna Bjørnar virker happy med stillingen, mens vi sliter med å skape sjanser.

Men etter 73 minutter spill får Arna Bjørnar en ny kjempesjanse. Haugland slår i bakrom til Sælen, som slår videre til Folland, runder vår forsvarsspiller og er alene mot Hildegunn. Igjen er Hildegunn god, og kan slå til corner.

Til tross for flere muligheter ble kampen preget av dårlig presisjon foran mål fra vår side, men rikelig med muligheter.

OK, vi taper igjen…..men vi ser at det ting går i riktig retning på flere områder. Igjen er det avslutningene våre som vi er nødt til å ta tak i og gjøre bedre.

Nå er det god tid til å skru ytterligere på justeringsskruen. I august er også Ragne tilbake på banen. Det gleder vi oss til.

Sluttspill og fortsatt plass i Toppserien!

Slik situasjonen er nå, er det lett å henge med hode for både trenere, spillere og supportere. Mye sitter garantert i hode på oss alle. Men igjen; Til høsten er det sluttspill. Da møter vi 7 lag  – de 5 laveste fra Toppserien og de to beste fra 1. divisjon. Verken ØHIL eller Åsane har markert seg som mye sterkere enn de øvrige lagene i 1. divisjon. Vi har gode forutsetninger for å kunne slå både dem og flere av de lagene vi møter fra Toppserien i sluttspillet. ¨

Fasit: Slutt å deppe! Skjerp hodet! Vær positiv! Ha troen!  Vi kan og skal selvfølgelig redde plassen i Toppserien!

Neste kamp er i Trondheim mot Rosenborg den 6. august. Kan vi overraske mot et Rosenborg som har vist stigende form i sine siste kamper?