FANTASTISK START PÅ SLUTTSPILLET!

KJEMPESEIER I FØRSTE RUNDE!

For en start! For en lettelse!

Vi starter offensivt og tar styringen fra start i kampen mot Åsane. Vi har initiativet, og Åsane legger lavt og forsøker å være kompakte. Vi ligger høyt og presser hele veien. Vi har et aggressivt spisspar i Anya og Tuva i dag.

Etter 25 minutter gjør Anya en kjempejobb på høyresiden, og serverer en kjempeball til Tuva på 5-meteren. Tuva setter ballen i stolpen og inn! Nå er vi igang, og tar en fortjent ledelse.

10 minutter senere, er det Sarah som sender en flott pasning til Anya. Anya har skuddfoten i orden, og fyrer av på 20 meters hold. Ballen toucher innom en Åsane-spiller og i mål. Keeper er sjanseløs. Røa leder 2-0. Dette blir også pauseresultatet.

Flere mål etter pause!

Etter pause går det 7 minutter før vi får mål nr 3. Innlegg fra venstre som Synne VR header kontant tilbake i boksen, og Oline er perfekt plassert og header enkelt i mål. Dermed er vel kampen avgjort……men – siden Lillestrøm vant 4-0 over Tromsø – så er det fortsatt 2 mål igjen for å ta tabelltoppen……

Etter 63 minutters spill blir Tuva felt, og det er en soleklar straffe. Emma tar straffen, men Åsane-keeper Duffy gjør en kjemeperedning, og det står fortsatt 3-o til Røa.

Men, ingen krise! Bare 3 minutter senere er Emma på hugget, og får slått til Solveig på 16-meteren. Solveig går inn i banen, og smeller til mot mål. Ballen går via en Åsane-spiller og suser inn nærmeste hjørne. Duffy er sjanseløs.

Det går bare 3 nye minutter. I det 70. minutt kan Synne M slå et kjempefrispark inn i boksen. Der kan Synne VR styre ballen i mål. Dermed leder vi 5-0.

Vi kan juble over en veldig sterk lagseier der vi endelig får mange målscorere i sving. Fremdeles har vi flere spillere som vi vet kan melde seg på scoringlisten i resten av sluttspillet. Vi gleder oss!

Kan senke skuldrene – Vi kan score mål!

Naturlig nok har det vært en spent stemning i og rundt laget når vi nå skulle gå inn i sluttspillet.  I grunnspillet har vi vist en god utvikling i spillet på banen, men målene uteble. Fustrasjon og psykisk press på trenere og spillere som er vant med å score mål, blir – uten at vi kanskje vil innrømme det – en økende belastning.

Når det nå endelig løsner skikkelig, og vi får hele 5 ulike målscorere i vår første sluttspillkamp, kan mange av oss senke skuldrene.

Kom på kamp på Røabanen 18. september, kl 15:00

Det bare å glede seg til søndag 18. september, kl 15:00. Da kommer TIL 2020 (Tromsø) – som tapte 4-o mot Lillestrøm i sin første runde –  på besøk på Røabanen. Med seier neste helg, er mye gjort for å sikre plassen i Toppserien 2023.

Vi oppfordrer derfor alle Røafolk å komme på kamp på søndag – også de som ikke er så fotballinteresserte, men bare vil støtte opp om bydelens stolthet!