Engasjert Martin på partnersamlingen vår

Onsdag 30 mars 2022

Sist oppdatert: 31. mar 2022 Skrevet av: perivar

 

En meget frittalende og reflektert verdensmester på ski, Martin Johnsrud Sundby, skapte debatt og økte både engasjement og temperaturen i rommet på Røa IL og Røa Dynamite Girls sin samling for samarbeidspartnere onsdag 30. mars.

De fremmøtte fikk et godt innblikk i Martin sitt perspektiv rundt idrett og langrenn både som landslagsløper og som idrettsmann og kommentator. Her fikk vi høre  Martins kritiske blikk på fordelingen av økonomiske ressurser mellom klubber, løper og forbund, hvilke grep Martin tror at man skal ta for å utvikle langrennsporten i fremtiden.

Martin er også tydelig på at klubbene, trenerne og miljøet i klubben er mye viktigere for en toppidrettsutøver enn landslaget, og at klubbene og samarbeidspartnerne til klubbene burde ha mer igjen for det de legger ned enn det de opplever i dag. Han fortalte både fra sin egen erfaring i Røa IL og hvorfor han synes at Røa IL sitt treningsopplegg i langrenn som hans barn deltar på nå er langt bedre enn det han har opplevd i andre klubber – blant annet fordi at trenerne klarer å holde løperne i aktivitet samtidig som de får utfordringer basert på sitt nivå.

Martin var også kritisk til hvordan idretten nå bli skadelidende og mister interesse når TV-dekningen kommer bak betalingsløsninger.

Og hva tror Martin at kan være en mulig utvikling av langrennsporten for å gjøre den mer interessant og gi den en lys fremtid? » Tenk nytt, lag en blanding av Formel1 og sykkel der man lager lag på tvers av nasjoner, legger begrensninger på hvor mange man kan ha fra hver nasjon og sørg for å lage annerledes renn, f.eks langrennscross», som er mer spektakulære».

Gjennom diskusjonen og samtalen fikk vi nok engang erfare at det er mange likeheter og mye som kan overføres mellom normale bedrifter og arbeidsliv og idrett.