Deilig med seier i første serierunde

Alltid mye spenning, litt bekymring og mange tanker når det er serieåpning. Med snøstorm og påfølgende avlysning av kampen på lørdag, måtte det ny fokus og "motoren" startes på ny da kampen ble berammet på nytt til søndag kl 13.

ENDELIG I GANG!

Etter snøstormen på lørdag så kunne vi våkne søndag morgen til strålende solskinn, og reiste til Grorud Match for et nytt forsøk. Kolbotn  og Grorud IL hadde jobbet helt til kl 03:15 på natten for å rydde snø fra bane og tribuner, og den siste finishen ble gjort med snøfreser få minutter før kampstart.

Heltent Røa-gjeng

Geir og Toby hadde tydelige forventninger og la lista på spillermøtet før kampen. Oppgavene og fokus var klare.

Sarah ledet laget ut til kampstart, og sørget for den siste trøkken i gjengen før vår førsteelever skulle på: Louise, Hanna, Sarah, Synne, Solveig, Oline, Julie, Mina, Anya, Ragne, Cassandra. Innbyttere: Hildegunn, Jenny, Rakel, Mia, Kaja, Siw, Mari og Irene.

Første omgang

Vi tok kommandoen umiddelbar og presset Kolbotn fra start. Vi presset på i boks, og det ga raskt resultater. Etter kun 9 minutters spill slår Cassandra en fin corner inn i boks. Der blir Ragne revet ned, og en godt plassert dommer peker korrekt på straffemerket.

Julie starter målfesten med straffemål Foto: Erling Løkken

Julie melder seg på, og har lyst til å vise at hun setter straffer for Røa, også. Hun går frem til straffmerket, legger ballen og rygger. Klar. Kort tilløp og hun brenner til med et knallhardt slått skudd. Stang-inn og utakelig for Kolbotn-keeperen. Etter 10 minutter står det 0-1 på Grorud

Vi fortsetter presset og er farlige foran mål, men Kolbotn får lov å ta over spille og trille mer og mer ball - riktignok mest på egen banehalvdel. men det kommer også til noen sjanser, men Louise er "trygg som banken" og gjør ingen feil i Røamålet. Og, det er jo tross alt foran og i mål der tingene gjelder. Og der er det Røa som dominerer.

Sarah feirer sin scoring - Røas mål nr 2. Foto: Erling Løkken

34 minutter er spilt når tidligere Røa-spiller Christina Osnes-Ringen, tar Solveig helt nede ved dødlinja på vår venstre side. Frispark til Røa, og Cassandra går igjen ut serverer en ny "gullball" inn i boksen. Sara står godt plassert ved fremre stolpe og kaster seg frem med en perfekt heading. Røa leder 0-2 etter 35 minutter.

Nå kommer det flere muligheter til begge lag, men etter 40 minutters spill slår Kolbotn en lang ball helt ute på sin venstre kant. Fridlund er ekstremt rask og kommer forbi Synne, drar selv inn i boks, finter av Hanna og setter ballen i lengste kryss. Utagbart for Louise. Et veldig forarbeid og en fantastisk scoring. Det står 1-2 etter 41 minutter.

Men omgangen er ikke over, og - som nevnt - Røa er farligst fremme, og vi fortsetter presset på Kolbotn. Solveig gir en fin pasning til Julie i boksen, men Haaland klarer å avverge skuddet ved å slå ut til ny corner for Røa.

Synne scorer Røas mål nr 3 Foto: Erling Løkken

Cassandra slår en ny corner fra vår venstre side. Den ligner veldig på corneren som ga oss 0-2-ledelsen, men å er det en litt annen variant hos oss. Synne - nok en av vår forsvarsspillere - melder seg på scoringslista, med omtrent samme heading som Sarah hadde tidligere i omgangen. Etter 45 minutter legger Røa på til 1-3-ledelse. Og vi går til pause.

Andre omgang

Julie har sørget for 4-1 ledelse, Cassandra med 3 målgivende. Foto: Erling Løkken

Andre omgang er mer spennende og "kaotisk" enn første omgang. Sjansene kommer i begge ender, og Louise gjør en kjempejobb i Røamålet de gangene som Kolbotn er farlige. Vi gjør endel feil, men det er fortsatt Røa som er farligst. Etter 53 minutter slår vi ut fra vår halvdel. Ragne passer til Julie, og Julie tar med seg Cassandra, som igjen drar av og spiller fri Julie igjen på venstre kant innenfor 16 meters-linja. Julie ser at det er ledig i lengste hjørnet, og slår perfekt over keeper og inn i mål ved Kolbotns venstre stolpe. Det sto 1-4 til Røa

Resten av kampen fortsatte med muligheter for begge lag. Louise gjør en kjemperedning mot slutten.

Etter 69 minutter og to mål velger Julie å takke for seg, og Mari får din debut i Røa-trøya. Gratulerer!

Vi har flere mulighetet, og etter 75 minutter har Oline blant annet en kjempesjanse, men ballen går rett over Kolbotn-målet.

76 minutter er spilt når Kolbotn kommer på venstre kant. Fridlund slår en ball til Mikkelsen, og hun forsøker å slå inn i boks, men treffer hånden til Synne som er i bevegelse rett innenfor 16-meteren. Dommeren nøler flere sekunder, men dømmer straffe. Straffen er perfekt satt, knallhard og utakelig for Louise, selv om hun velger riktig hjørne.

Etter dette er Kolbotn selvfølgelig knallmotiverte, men vi står imot.

Mina bytter med Kaja etter 81 minutter og Cassandra bytter med Siw etter 90 minutter.

Vi må selvfølgelig nevne Cassandra spesielt, som har tre målgivende i årets første seriekamp.

Til slutt var det liten tvil om hvem som var det beste laget på banen søndag 17. mars, og det er bare å gratulere med en viktig seier i serieåningen.

Nå er det NRK-sendt hjemmekamp lørdag 23. mars, og vi håper at alle som er hjemme sørger for å fylle tribunen.

Billetter finner du HER.

Vi ses på Røabanen 23. mars. Kom i god tid før kampstart, kl 15:30, og bli med på showet i Fanzone og på tribunen i forkant.