Bli kjent med Røas første utviklingssjef

Eline Torneus tiltrer 1. august

Eline Torneus er Røas første utviklingssjef. Foto: Lars Eidissen.

Sist oppdatert: 07. jun 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Røa Fotball Elite ansetter Eline Torneus som klubbens første utviklingssjef. Den tidligere Dynamite Girls-spilleren tiltrer 1. august.

– Det føles utrolig bra å komme tilbake til Røa. Jeg var ikke så veldig lenge i Røa, men det er en klubb som satt spor i meg og som har påvirket meg som person og trener i senere tid. Så når muligheten bød seg, var det ikke noe å tenke på, forteller Torneus, som melder ‘overgang’ fra Fløya, hvor hun nå har tilnærmet samme oppgaver og ansvar som hun vil få i Røa fra høsten.

Siden Torneus sist var å se på Røa har mye skjedd. En rekke kamper for Fløya, samt en innholdsrik start på trenerkarriere senere, med opphold hos Skjervøys herrelag i 3. divisjon og nå i Fløya, tar virkelighetens Helena Mikkelsen nå farvel med Fløya. Torneus er tydelig på at hun vender tilbake til Røa mang en erfaring rikere.

– Den siste perioden i Fløya har vært utrolig lærerikt og givende. Jeg setter enormt stor pris på tillitten og muligheten Fløya ga meg. Det jeg tar med meg til Røa er hvor viktig nærmiljøet rundt toppklubbene er. Igjen så er konkurransedyktighet et viktig poeng. Ved å sende ressurser ut til naboklubbene og kontinuerlig følge opp både trenere og spillere i naboklubber vil være viktig for å heve konkurransen i lokalmiljøet. Samtlige lag i klubben trenger så høy konkurranse utenfra som mulig, samtidig som klubber utenfra trenger at vi og er konkurransedyktige. Vi er nødt til å være synlige, både innad og utenfor klubben, utdyper hun.

Nå hun kommer til Røa med tydelige ambisjoner for både klubbens trenere og spillere.

– Gjennom Røa-skolen ønsker jeg at spillere og trenere kan ta steg gradvis fra yngres avdeling til ungdomsavdeling og til slutt til Toppserien og eventuelle landslag. Ved å aktivt bruke verdiene til Røa som et verktøy, skaper vi samtidig fotballspillere og trenere med gode holdninger som vil gjøre prosessen overkommelig og veldig realistisk, forteller Røas blivende utviklingssjef.

Selve stillingen Torneus trer inn i er også noe hun har mye på hjertet om. For med forbundets, interesseorganisasjoners og sentrale sponsorers midler har en rekke toppklubber fått mulighet til å rette ytterligere fokus på utvikling i egen klubbs og naboklubbers fotballmiljøer.

– Disse midlene og stillingene betyr enormt mye. Jeg tror denne finansieringen vil bidra til at vi skaper bedre miljø for utvikling, på flere nivåer. Dette kommer til å sørge for at konkurransen innad i klubbene, men også spesielt nasjonalt sett, kommer til å øke for hver dag som går. Noe som igjen kommer til å løfte fotballen i Norge, og gjøre oss konkurransedyktig internasjonalt og. På lang sikt, vil vi i Norge kanskje også ha en av Europas beste ligaer, om utviklingen fortsetter i samme retning.

På spørsmål om å presentere både fotballspilleren og treneren Eline Torneus fikk vi følgende svar:

– Karrieren min har vært en artig, utfordrende og kul reise som har vært preget av en tøff og hard spillestil. Som igjen har resultert i et par skader her og der. Jeg måtte dessverre gi meg som fotballspillere pga skader, så føler på en måte at jeg har noe uoppgjort med fotballen.

– Men samtidig trente jeg ikke godt nok før på slutten av karrieren. Dette har jeg og tatt med meg inn i trenerkarrieren; jeg er ekstremt opptatt av å hjelpe utøvere til å unngå å gå i samme fellen som jeg gjorde. Jeg lever for utvikling og elsker å se både spillere og trenere ta steg og utvikle seg. Samtidig som at vi ikke har tid til å være fornøyd for lenge før neste delmål skal nåes.

– Jeg er også veldig opptatt av åpenhet, ærlighet og tydelighet. Det må være minst mulig rom for misforståelser. Dette krever også at man tar seg tid til å bli kjent med de man jobber sammen med for å vite hvilke knapper man kan trykke på. Dette er kanskje det mest interessante ved å være trener; å lære seg å kjenne alle de ulike menensketypene vi har. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med alle i og rundt Røa.

Det er med andre ord mye å glede seg til fremover på Røa. Et samlet fotballmiljø på Røa ser frem til å se Eline tilbake i Kristian Auberts vei i august. Velkommen til oss, Eline!

Se Elines profil på fotball.no her.