Bedre dekning av Toppserien enn noensinne

NTB, OBOS, VG Live og NRK utvider

FULL DEKNING: Alle mål og alle spark på ballen skal følges med argusøyne i 2020. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Sist oppdatert: 24. jun 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Aldri før har Toppserien hatt en bredere og større dekning enn i år.

NTB, i tospann med OBOS, og VG Live utvider nemlig tilbudet og dekker Toppserien på bredest mulig vis. I tillegg sender NRK én kamp hver serierunde. Resterende kamper dekkes via Amedia-konsernets sendinger på direktesport.no.

I 2020 er det dermed ingen unnskyldning for å ikke få med seg resultater, kampenes beste profiler, største formspillere og mye mer.

Tirsdag kom nyheten om at NTB skal kåre Årets Spiller, Rundens Lag, sette kampbørs på alle spillere i alle kamper, og med det følge Toppserien så tett som overhodet mulig. Siden 2018 har OBOS og NTB samarbeidet om denne dekningen av OBOS-ligaen, og i 2020 blir dekningen den samme av Toppserien.

– Denne nyheten er helt fantastisk. Vi skal ikke mange år tilbake før det var nærmest umulig å finne noe som helst informasjon om kampene i Toppserien. Dette blir et stort løft for ligaen vår med tanke på økt synlighet, grundigere dekning og anerkjennelse av Toppserien som produkt. Det er en ny bekreftelse på at våre kamper, lag og spillere er noe publikum er interessert i. Nå blir produktet løftet frem på en ny måte, uttalte daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen i NTBs pressemelding.

Les NTBs pressemelding i sin helhet HER

Samtidig fulgte VG opp med nyheten om at VG Lives dekning av Toppserien utvides gjennom et samarbeid med NTB.

Følgende fremgikk i VGs nyhetssak tirsdag formiddag:

«VG har inngått et samarbeid med Norsk Telegrambyrå (NTB) som sørger for at samtlige kamper i kvinnenes øverste divisjon i fotball vil dekkes gjennom live-referater.«

– For oss har det vært et ønske lenge om å kunne levere utfyllende livedekning fra Toppserien, og vi er glade for endelig å kunne levere dette. Det er det øverste nivået i Norges største sport på kvinnesiden, og ikke å ha dekning herfra har føltes vondt for oss som tar kvinnefotballen på alvor, uttalte utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne.

Det gledes at Toppserien dekkes på best mulig måte og vi ser frem til å dyrke samarbeidet med samtlige involverte aktører denne sesongen!