AVSLUTTET MED STIL

To flotte spillemål, inkludert Tuva Leschbrandt Espås sitt første mål for Røa Dynamite Girls, resulterte i en flott 2-0-seier mot Kolbotn på sesongens siste dag for Røa-jentene.

Dagen før kampen ble det klart at øvrige kamper i denne 18. serierunden måtte utsettes grunnet mistanke om korona-smitte hos Arna Bjørnar og de generelle konkurransebestemmelsene for siste serierunde.

Med tanke på at både Røa og Kolbotns plasseringer var spikret før denne kampen, handlet det dermed utelukkende om å avslutte en trøblete sesong på best mulig vis for å sikre en opptur inn mot en viktig vinter.

Og jentene de leverte!

To før pause

– Det er ikke så rart kanskje. Det er nok noen kilo fra skuldrene hos jentene som er litt borte, og så får man ut potensialet sitt. Det har nok bidratt til at vi har fått vist oss fram fra en veldig god side, svarte Geir Nordby på Akersposten.nos spørsmål om jentene leverte sin beste kamp for sesongen.

Kampen åpnet noe nervøst og upresist i det våte søndagsværet på Røa. Ingen av lagene spilte seg frem til et særlig overtak, og de store målsjansene uteble før det ble nettsus for Røa omkring 20 minutter inn i kampen. Både Rebecka Holum og Ragne Hagen Svastuen har slitt med skader hele året, og har først vært å se i de seneste kampene.

1-0 kom etter flott spill ute til høyre fra Rebecka Holum, hvor formspiller Ragne Hagen Svastuen var først på en retur fra Kolbotns keeper.

Med Røa i ledelsen utartet kampen seg i omtrent samme tempo og på samme måte som før åpningsmålet. Røa hadde kontroll på det gjestene hadde å komme med samtidig som at værgudene gjorde finspill bortimot umulig.

Men så. Da første omgang var i ferd med å ebbe ut dukket en vaskeekte Røa-jente opp. Tuva Leschbrandt Espås sto bokført med 34 kamper for Røa før helgens serieavslutning. I hennes 35. lyktes det henne å sette inn sitt første mål for klubben etter et flott innlegg fra Vårin Ness. Jubelscenene som fulgte fortalte en egen historie om hva det målet betydde både for målscoreren selv og hennes lagvenninner.

Full kontroll

Med 2-0 i lommen før hvilen var det et nytt Røa-lag å se. Dynamite Girls fortsatte på samme måte som i 1. omgang, med å pakke ned og bryte av Kolbotn før de virkelig store målsjansene kom gjennom. Og kom de seg gjennom en god forsvarsfirer så sto burvokter Linn-Mari Nilsen trygt og godt plassert på linjen.

Nervøsiteten og mangelen på selvtilliten fra tidligere i år var tilsynelatende, slik Nordby poengterte, og Røa viste virkelig at de har noe på øverste nivå å gjøre.

Noen flere mål ble det ikke denne søndagen, og Røa kunne juble for en sterk og verdig avslutning på 20 år og en rekke titler i Toppserien. Eventyret er ikke over, og klubben kommer sterkere tilbake.