Alt å vinne på Valle

Vålerenga - Røa denne helgen

Synne Kinden Jensen runder Guro Pettersen og utligner til 1-1. Foto: Myhre Foto

Fire kamper gjenstår av inneværende sesong. Og sesonginnspurten sparkes igang med et byderby på Oslo øst, to måneder etter at våre blå naboer reiste fra Røabanen med sifrene 2-6 i bagasjen. 

Sist oppdatert: 10. okt 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Lørdag ettermiddag skal Dynamite Girls opp mot bynabo Vålerenga.

Fire kamper gjenstår av inneværende sesong. Og sesonginnspurten sparkes igang med et byderby på Oslo øst, to måneder etter at våre blå naboer reiste fra Røabanen med sifrene 2-6 i bagasjen.

Nå skal resultatet mot et medaljejagende Vålerenga revansjeres.

Blir det realitet er det første gang Røa-jentene henter med seg poeng fra Valle siden 2017-sesongen. Den gang vant 0-2 etter scoringer fra Lisa-Marie Karlseng Utland og Line Holter.

Lørdagens motstander kommer fra en sterk september-måned, med full pott fra fire kamper og stor selvtillit i jakten på medalje i år. Denne gangen går oppgjøret også uten deres engelske spiss, Natascha Dowie, som hr vendt snuten tilbake mot Australia etter endt utlån.

Kan Røa klatre på tabellen?

Det har svingt av Røa i år. På flere måter. Både som i en rekke meget gode fotballkamper, men også i form av varierende form og resultat.

Før lørdagens kamp er Røa å finne midt på tabellen, med en sjetteplass og 26 poeng. Opp til Sandviken, på tredjeplass, er det ni poeng, mens det er tolv opp til Vålerenga. Ser man nedover på tabellen er det fem poeng som skiller Røa og Kolbotn.

Det faktum at Røa ser ut til å befinne seg i et ingenmannsland for øyeblikket, der det er bortimot like langt opp til medaljeplass som ned til kvalikkplass, hindrer ikke Dynamite Girls fra en offensiv tilnærming til mulighetene som foreligger helt på tampen.

Rent matematisk er en medalje fortsatt innenfor rekkevidde. Og så lenge håpet lever, er det ambisjonen og det man sikter mot.

Og ambisjoner for å slå vår byrival vil vi alltid ha. Det smaker alltid.

En hevntokt vil smake litt ekstra.

Jentene trenger deg og dine på kamp på lørdag. Ta turen til andre siden av byen og støtt jentene på hevntokt.