Presse og akkreditering

Her er informasjon for media på Røa Dynamite Girls sine hjemmekamper i 2024. For intervju utenom kampdager, kontakt Per-Ivar på per-ivar@roail.no eller mobil; 900 60 941.

Begrensninger for dekning av kamper:

Innsamling, overføring, produksjon og/eller spredning av informasjon eller data angående kamputvikling, resultater, hendelser, oppførsel eller andre forhold i kampen, samt enhver form for opptak av lyd-, video- eller audiovisuelt materiale fra kampentil bruk for noen form for spill, gambling eller kommersielle aktiviteter som ikke er autorisert på forhånd av klubben og ligaen er forbudt på stadion. Det samme gjelder bruk til andre formål i strid med disse vilkårene og betingelsene. Mobiltelefoner kan kun benyttes til personlig, privat bruk. 

Akkreditering:

Send en akkrediteringsforespørsel til per-ivar@roail.no eller kontakt markeds- og mediesjef Per-Ivar Stokkmo på 900 60 941. Akkrediteringsforespørsel skal være Røa i hende senest dagen før kampstart.

E-post med følgende informasjon:

  • MEDIA/FIRMA
  • MOBILNUMRE TIL DE SOM MØTER/EVT SKAL KONTAKTES
  • E-POSTADRESSE TIL DE SOM MØTER/EVT SKAL KONTAKTES
  • JOURNALIST eller FOTOGRAF eller JOURNALIST OG FOTOGRAF
  • NB! Alle som skal ha akkreditering må legge ved bilde av gyldig pressekort/presseid ved forespørselen om akkreditering.

Tidsperiode for adgang for pressen (bortsett fra rettighetshaver til TV-bilder):

Arenaen er åpen for pressen én time før kampstart og én time etter kampslutt. Akkrediteringskort/fotovest hentes i klubbhuset én time før avspark og leveres tilbake igjen samme sted senest én time etter kampslutt.

Registrering:

Journalister og fotografer bes, uoppfordret, fremvise gyldig pressekort når de ankommer og på forespørsel når de oppholder seg på arenaen.

Alle journalister/fotografer/medierepresentanter må registere sine data på listen som ligger ved ved hoveddøren til klubbhuset ved ankomst.

Her registreres: 

  • Nummeret på adgangskortet på "ADGANG STADION - MEDIA" som du benytter
  • For fotografer: Registrer nummer på "FOTO-kort" samt bruk egen FOTO-vest.

ADGANGSKORT OG FOTOKORT BÆRES SYNLIG UNDER HELE BESØKET PÅ RØABANEN.

Adgangskort og fotokort returneres før avreise ved at du registerer levering og signerer for kortreturen på samme liste som ved innregistrering.

Kampdagkontakt: Per-Ivar Stokkmo (900 60 941).

Skrivende journalister:

Skrivende journalister kan få plass i pressesonen. Skrivende presse og «live rapportering» er prioritert i pressesonen. Også i presseområdene ønsker vi – av hensyn til smittevern når folk sitter tett – alltid kun friske, symptomfrie personer i pressesonen.

Trådløst nettverk:
Har du behov for å benytte deg av trådløst nettverk som funksjonær eller journalist, så kan du få koden til nettverket ved å henvende deg i klubbhuset. Henvend deg til Per-Ivar Stokkmo (mediesjef) eller ta kontakt på 900 60 941.

Fotografer:

Fotografer skal ikke være i pressesonen av hensyn til passer tilgjengelig for skrivende presse. Fotografer med profesjonelt kamerautstyr/lange linser skal heller ikke være på publikumstribunen av hensyn til publikums sikkerhet.

Fotografer kan oppholde seg i fotosonen bak begge mål og opp til hjørnet av 16-meteren på begge sider av banen. Fotografer skal – på grunn av sikkerhetssonen – sitte helt inntil skiltveggen på kortsidene. Vær påpasselig med å holde en god og trygg avstand til banen, slik at vi unngår skader på både fotografer, spillere og utstyr:) Hvis dere er usikre eller møter utfordringer i forhold til sikkerhet, vennligst ta kontakt så skal vi hjelpe dere med å finne en egnet plassering.

NB! Ved TV-produksjon skal fotografer være på utsiden av  sonen til TV-kameraet bak mål – dvs utenfor avmerking på nettet bak målet.  Vi ber også fotografer om å innta sine posisjoner minst 5 minutter før både kampstart og start på 2. omgang.

Det er ikke anledning til å bevege seg mellom fotosoner underveis i omgangene, ref, reglement fra NFF.

NB! Fotografer og annen presse (bortsett fra TV-rettighetshavere ) har ikke adgang til å gå inn på banen verken før, (selvfølgelig ikke under) eller etter kamp. All fotografering og alle intervjuer etter kampslutt skjer ved intervjuveggen på nabobanen til kampbanen. 

Fjernstyrte kamera kan settes opp bak mål i god tid før kampstart og i en avstand fra målet som gjør at målnettet ikke kan strekkes bort til kameraet, men ha minst 25 centimeter til dette når nettet er strukket.

Filming av kamp:

TV2 og – for enkelte kamper NRK – har rettighetene til kommersiell bruk av levende bilder på kamp, og de er de eneste som kan gjennomføre direktesendinger og streaming under kamper. All annen kommersiell filming av kampen skal godkjennes av Fotball Media og Røa Fotball Elite i forkant, og dokumenteres ovenfor Røa Fotball Elite.

Intervjuer etter kamp:

Intervjuer foretas i «mixed zone» på Røa Kunstgressbane 2 (ved siden av hovedbanen). Journalister står utenfor «intervjuboksen» og holder minst 1 meters avstand til spillere/trenere/andre intervjuobjekter. Vennligst meld inn til Per-Ivar (tlf 900 60 941) hvem du ønsker å intervjue minst 5 minutter før kampslutt, så skal vi gjøre vårt beste for å arrangere dette.

Bilderettigheter på Røa Dynamite Girls sine hjemmesider og sosiale medier:
All uautorisert bruk av bilder og annet materiell fra våre medier vil bli fakturert med kroner 1.000,- pr. bilde og publisering. Bruk av bilder og materiell krever forhåndsgodkjenning og at det deretter krediteres korrekt.

Foto fra kamp og spillere:

Dersom redaksjoner ønsker å få tilsendt bilder av spillere/Røas kamper kan man rette en henvendelse til Per-Ivar ( 900 60 941 eller per-ivar@roail.no) senest dagen før kampen. Da ettersender vi bilder dagen etter kampslutt, eller etter avtale, som media og andre klubber kan benytte vederlagsfritt mot kreditering.

Rettighetshaver:

TV2 og – for enkelte kamper – NRK har rettigheter i Toppserien og alltid fortrinn på intervjuobjekter både før og etter kampene. I cupen og Europacupen gjelder samme prinsipp mot rettighetshaver.

.