Tre poeng!

Sist oppdatert: 17. aug 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Etter syv strake tap skulle det endelig løsne for Dynamite Girls.

Strafferedning fra debutant Josefine Ervik, kjempescoring av Vilde Gullhaug Birkeli, strålende press-spill, kompakt defensiv blokk i slutminuttene. Lørdagens oppgjør mot Klepp kunne by på det meste.

Premisset før lørdagen var en motstander i gryende form som vi ikke hadde slått i en obligatorisk kamp siden 2016. Før lørdag hadde vertskapet fra Rogaland variert en del i prestasjonene, men de sto med fire poeng på de to siste kampene i det avsparket gikk.

Som i de seneste kampene gikk Geir Nordby, som var tilbake på sidelinjen etter karantenen, for en offensiv og intensiv åpning. De første 20 minuttene fulgte Røa-jentene opp med tilsvarende altoppslukende press som mot Vålerenga. Og det betalte seg.

Gang på gang slet hjemmelaget med å sette sitt eget spill, og Røa vant til stadighet ballen i gunstige situasjoner og posisjoner som senere genererte flere gode overganger, dødballer, halvsjanser, og senere også en scoring.

Før Røa banket inn 0-1 etter 18 minutter hadde Klepp hatt flere farligheter selv, med både langskudd og noen dødballer. For en gangs skyld denne sesongen var det dog Røa-jentene som tok første stikk.

Det høye presset ga gjenvinning nesten nede ved hjørneflagget ute mot høyre. Frida Lyshoel fikk snappet til seg ballen, og slått hardt inn foran mål hvor Røas største formspiller hogg til. Hvem andre enn løpsmaskinen Vilde Gullhaug Birkeli sto der og banket inn Røas andre mål fra åpent spill i år? PANG! 0-1 og kjempejubel i Røa-leiren.

Da var det plutselig opp til Klepp å gjøre noe de hadde tilgode å gjøre i 2020; nemlig å sette inn to mål i én og samme kamp. Og etter scoringen var det ikke snakk om å legge seg bakpå for Røas del.

Tvert imot. Borte var de høye skuldrene og nervøsiteten som har preget Røas spill de seneste ukene, og både lagmoralen og kollektivet var råsterkt i de fleste momenter av spillet i det Klepp stadig spiste seg litt høyere i banen på jakt etter nye målsjanser og en utligning.

Såpass imponert var NTBs livereporter at deres VG-Live oppdatering viste følgende setning ved 24 spilte minutter: «Det er nærmest ufattelig at Røa står med null poeng denne sesongen, slik som de spiller.»

Til pause var kampen definitivt ikke over, all den tid Klepp hadde flere muligheter fra distanse, men det var heller ikke ufortjent at Røa hadde ledelsen heller.

Kun én endring

Underveis i pausen måtte Vilde Gullhaug Birkeli ut. Samtidig kom Sarah Suphellen inn, og dannet med det en midtbanetrio sammen med Katrine Winnem Jørgensen og Linn Huseby som viste seg å være ekstremt viktig gjennom de siste 30-35 minuttene da Klepp virkelig banket på døra.

Allerede da timen var spilt kom Klepp så nærme man kan komme uten å score mål. Straffesparket Mathilde Rogde skaffet de grønkledde vertene ble mesterlig reddet av debutanten i mål, og returen ble blåst over. Var man i ferd med å se marginer i fordel Røa?

Straffesparket markerte i alle fall et tydelig taktskifte i kampen, og det var Klepp som virkelig styrte skuta. De siste 20 minuttene foregikk stort sett på Røas banehalvdel med ryggen mot mål.

Og jentene red av stormen med bravur. Klepp fikk aldri den scoringen de sårt jaktet, og Josefine Ervik og resten av jentene holdt buret rent for første gang i år da årets første trepoenger ble sikret.

MESTERLIG!

Da var vi igang, vi også! Nye trepoengere jaktes videre, og allerede førstkommende lørdag venter en meget, meget spennende duell mot Lyn på Kringsjå.