Synne-show da Røa vant 5-0

Sist oppdatert: 12. mai 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Et hattrick signert Røas toppscorer i løpet av tolv minutter sikret målfest og 5-0 seier mot Fart lørdag. Siden overgangen fra Stabæk i vinter har Synne Kinden Jensen knapt gjort annet enn å score mål. Med tre nye mål mot Fart, uken etter at hun satte to bak sin tidligere lagvenninne, Ingrid Hjelmeseth, er Røas nummer 9 oppe i 9 scoringer.

Foto: Erik Olsson / RFE 

Varierende før pause

214 tilskuere på Røabanen fikk se et slurvete Røa-lag som allikevel banket inn to mål og roet nervene før pause. Uten å skape det helt store mot hardtarbeidende og strukturerte gjester, dominerte Røa stort sett det meste det første kvarteret. Litt ut av intet, men etter en meget presis dødball fra Kinden Jensen, stanget Katrine Winnem Jørgensen Røa i ledelsen.

Uvanlig nok, men kanskje et bilde på årets Røa-sesong så langt, tok gjestene mer over og var slettes ikke ufarlige etter scoringen.

Slik sto kampen og vippet helt frem til pausesignalet var rett rundt hjørnet. En innøvd innkastvariant endte omsider i beina på Ina Skaug, som sørget for at Røa gikk til pause med tomålsledelse etter en varierende omgang.

Ekte hattrick

Der det manglet på uttelling og presisjon før pause var det som at sidebyttet sørget for at noe løsnet. Om det var mentalt eller relasjonelt vites ei, men det var et heltent og sprudlende Røa-lag vi fikk se utover omgang.

Anført av en toppscorer i kjempeform regelrett valset Dynamite Girls over det nyopprykkede Fart-laget. Et uhyre raskt hattrick av Kinden Jensen, av det ‘ekte’ slaget sådan, sørget for storseier og målfest på Røabanen.

Et langskudd, et påfølgende pasningsbrudd høyt i banen rett fra avspark, og deretter et straffespark etter at målscorer Skaug har blitt felt – og vipps noterte kampsekretær Erling Ruud tre baller ved Kinden Jensens navn.

For såpass fort gikk disse tre scoringene at publikum, resultatservice på nett og på stadion, samt klubbens medieansvarlig slet med å henge med.

Seilet inn til målrik seier

Tre hurtige bytter på stillingen 5-0, hvor Guro Bell Pedersen, Synne Masdal og Vilde Fjelldal (for sin Røa-debut) fikk noen minutter, sørget naturlig ok for et betydelig lavere tempo, og en mindre innholdsrik affære det siste kvarteret.

Publikum og klubbens støtteapparat la ikke mye i det, all den tid en reell målfest sørget for brede smil og en positiv avslutning på vårsesongen på hjemmebane.

For med det venter kun Avaldsnes, som denne helgen sikret sin første trepoenger den sesongen, før Dynamite Girls tar sommerpause.

Den kampen spilles neste helg på Intility Arena, som en del av OBOS Toppserien Superhelgen. Vi gleder oss til å se deg der!