Skuffende mot TIL 2020

Men fortsatt på 3. plass

Sist oppdatert: 20. sep 2022 Skrevet av: Per-Ivar

 

En slik kamp som vi skal vinne!

Søndag 18. september hadde vi et fantastisk utgangspunkt for fortsatt å toppe sluttspillet. Dessverre gikk det ikke helt slik vi hadde tenkt.

Vi hadde kampen i Åsane friskt i minne, og nå skulle vi møte vinneren av 1. divisjon – TIL 2020. Det burde være «lett match».  Kanskje var det også det vi mentalt tenkte da vi entret banen i solskinnet?

Startet bra

Vi startet med å legge presset høyt og etter få minutter satt Emmaliina ballen i mål bak Tromsø sin keeper. Dette begynte jo bra…..eller? Så blåste dommeren i fløyta. Offside – og korrekt dømt. Vi fortsetter presset, men TIL kommer mer og mer med i kampen. Etterhvert skjer det lite foran både vårt og TIL sitt mål. Både Tromsø og vi får et par muligheter, men uten at noen klarer å få en skikkelig avslutning.

Etter 40 minutters spill har Røa corner. Geir sender alle opp, og det er kun én spiller igjen «hjemme». Nå skal det scores! Corneren settes med bra innoverskru, og Tuva forsøker å flikke den i kassa, men TIL-forvaret klarer å klarere.

TIL 2020 overrasker

Før vi får satt rekka skikkelig tilbake på plass, kommer Tromsø. Tunes setter fart innover i banen, og sender en flott pasning til Trøan, som er helt fri foran Hildegunn. Trøan drar med seg ballen, og setter den knallhardt i mål. Dermed kan Tromsø overraskende ta med seg 0-1-ledelse til pause.

Inn i 2. omgang gjør vi ett bytte. Rakel går ut og Malene kommer inn på topp. Det er Tromsø som starter omgangen best. De 10 første minuttene skaper vi ingenting, men så kommer vi. Først har Malene en sjanse, men skuddet blir ikke hardt nok, og keeper redder enkelt. Etter 55 minutter sender Anya en fin pasning til Tuva, som skyter. Tromsø-keeperen kaster seg, og redder.

Endelig scorer vi på straffe igjen!

Så er det Malene sin tur. Hun får ballen rett utenfor 16-meteren, tar med seg ballen og går mot mål, men blir dessverre felt. STRAFFE!

Tuva er supermotivert, og – etter å ha vunnet onsdagens straffekonkurranse – legger hun ballen på straffemerket, tar noen skritt bakover og er klar. Staffen er knallhard og plassert høyt til høyre for keeper. Selv om TIL-keeper kaster seg riktig vei, er hun sjanseløs. Kjempestraffe! Endelig!

Etter straffemålet er det etterhvert igjen Tromsø som tar mer og mer føringen, og Geir gjør et par nye bytter; Emma kommer inn for Solveig, Christina kommer inn for Anya.

Glipper igjen

Etter 80 minutters spill, så glipper det igjen for oss – igjen rett etter at vi selv faktisk har hatt en god mulighet for Tuva.  TIL angriper. Brikelund slår et innlegg inn i boksen, som Trøan må vende opp og slå videre i feltet. På bakerste står Granlind, og kan trille ballen i mål. Igjen et mål som kommer uten at TIL har dominert, men hellet er på deres side i dag.

Med bare 9 minutter igjen av ordinær tid, stresser vi for å utligne. Vi presser, og har flere muligheter for innlegg, men Tromsøforsvaret klarerer hver gang. Frustrasjonen er merkbar, og vi gjør endel feil. Vi fortsetter presset, men mangler presisjon i angrepene våre. I kampens siste spilleminutt, er det nære på for Tuva, men igjen får TIL klarert.

Flere enn oss som skuffer – vi er på 3. plass

Dermed går vi på et overraskende tap….men det er det flere andre lag som også gjør i denne runden.
Vi har derfor 3. plassen i sluttspillet, og alle muligheter i de neste kampene til å sikre fortsatt Toppseriespill i 2023.