Fortsatt tabelltopp etter ny seier

Slo Fløya 3-0

Foto: Myhre Foto

Sist oppdatert: 27. jun 2021 Skrevet av: perivar

 

Vi hadde gledet oss til denne kampen, og følte oss klare. Riktignok hadde Fløya prestert bra og lå bare ett poeng bak oss på tabellen. Med tap, ville Fløya gå forbi oss på tabellen. Det var vi i allefall ikke klar for. Likevel var vi forberedt på tøff motstand og vi viste at vi måtte levere.

Vi startet bra, og allerede etter 40 sekunder burde vi hatt straffespark etter en soleklar hands fra en av Frøya sine forsvarsspillere. Her har vi ikke VAR, så vi fikk ikke muligheten til å skape rundens kjappeste mål.

I de første 15-20 minuttene dominerte vi, men det virket som vi mistet litt av piffen når vi ikke klarte å sette det første målet raskt. Dermed kom Fløya sterkt inn i kampen, og fikk periodevis etablert et godt press på oss. Fløya fikk et par gode muligheter i rask rekkefølge, men vi avverger.

Etter 25 minutters spill, drar Tuva seg inn i banen fra sin venstre kant, blir tatt og skaffer oss frispak fra en veldig god posisjon for oss. Marie slår et fantastisk frispark over muren og rett i mål – helt utakbart for Fløyas keeper.

Etter en jevnspilt omgang, går vi til pause med 1-0 ledelse. I denne omgangen har både vi og Fløya hatt våre muligheter, og de største sjansen har vel kommet på frispark.

Andre omgang er Dynamite sin. Den eier vi!

Til andre omgang bytter vi inn Nadia for Malene, og Nadia er heltent og veldig sterk og ivrig på topp. Vi har høyt press , og etter 69 minutters spill  får Tuva  som en høy ball i boksen, som hun header videre til Nadia. Nadia vender om og kliner til et skudd fra veldig spiss vinkel. En super prestasjon 9g topp avslutning på noe som egentlig virket som en ganske beskjeden mulighet.

Vi fortsetter presset umiddelbart, og bare to minutt senre får vi et nytt frispark fra ca 26 meter. Dette ender opp boksen, og Mathilde får æren av å sette 3-0 med en heading i høy bue over Fløyas keeper.

I dag lager vi tre fine scoringer. Selv om Fløya var med i perioder der det bølget litt frem og tilbake, er det ingen tvil om at vi var best i duellspillet gjennom kampen. Til tross for at vi måtte hente oss litt inn igjen etter skuffelsen over å ikke score tidlig i første omgang, var dette en helt fortjent seier til Røa Dynamite Girls.

Vi beholder tabelltoppen, men Amazon Grimstad fortsetter å puste oss i nakken – med bare 1 poeng bak etter 5 spilte kamper.

Lørdag 3. juli kl 15:00 – om under én uke – har vi en ny, spennende hjemmekamp. Denne gangen er det KIL/Hemne som kommer på besøk. De har en kamp mindre spilt enn oss – kun 4 kamper – og ligger blant annet derfor nest nederst på tabellen. Det betyr ikke at vi kan ta lett på motstanden på lørdag. Vi må ha seier for å være sikre på fortsatt tabelltopp.

Kom på kamp! Hei på Røa Dynamite Girls! Bli med på reisen tilbake til Toppserien! 

Foto: Myhre Foto