VI ER BEST FRA START TIL SLUTT

Fire mål – fire forskjellige målscorere i en fullt fortjent seier

Alle foto: Erling Løkken

Det er lørdag 3. juni, strålende sol og Røabanen er klar for å ta imot besøk fra Bergen.

Etter en svak sesongstart har Arna-Bjørnar har imponert i de siste kampene. For ca 1 måned siden vant de over Brann på Stemmemyren. Deretter ble det poengdeling både mot Røa og Lyn før de slo Stabæk hele 4-2 i siste kamp før de møter oss i dag. Arna-Bjørnar har tatt 8 poeng på sine siste 5 kamper. Det er et lag i medvind og full av selvtillit som kommer på besøk på Røabanen i dag.

For vår egen del har det vært stikk motsatt. Vi startet bra, men har nå hatt en periode med litt «stang ut» der vi har avgitt poeng mens vi ofte har vist at vi henger godt med i spillet. Allikevel har vi kun tatt ett poeng på de siste fire seriekampene, så det er klart at vi er veldig ivrig etter å komme tilbake og sanke poeng. Vi kommer da også fra en NM-kamp på onsdag mot Grand Bodø der vi vinner hele 10-0 og flere spillere har meldt seg på årets scoringsliste.

En førsteomgang full av trøkk

Både for spillere og tilskuere er det morsomt og best å oppleve fotballkamp på arenaen!

Vi tar ledelsen

Arna-Bjørnar går tøft ut fra start, og det var kanskje ikke den beste taktikken i dag. Vi straffer dem allerede etter 5 minutters spill når Julie slår en lang pasning fra godt inne på vår banehalvdel til Tuva, som stikker. I kamp mot en Arna-Bjørnar-spiller tar Tuva med ballen ned med brystet og med seg opp til ca 20 meters hold litt på høyre siden, og skyter. Dette er mesterlig utført av Tuva. I en vanskelig og utfordrende kampsituasjon skaffer hun seg overblikk og setter ballen perfekt i motsatt side av mål helt inne ved stanga. Bedre kan det ikke gjøres, og det står 1-0 til Røa.

Miljana Ivanovic utlikner

På Arna-Bjørnar er det én spiller å se opp for; Nr 10 Miljana Ivanovic. Denne serbiske spilleren som kom til Arna-Bjørnar i 2021 har scoret i samtlige av de 4 foregående kampene, og mot Lyn scoret hun begge Arna-Bjørnar sine mål. I dag viser hun igjen både fart og styrke. Det er utvilsom henne som vi må passe litt ekstra på i denne kampen, men etter 35 minutter spiller Svendheim igjennom en flott pasning til Ivanovic som er et par meter inne på vår banehalvdel. Hun løper rett og slett fra våre forsvarsspillere med ballen, og setter ballen perfekt nede til venstre for Hildegunn. Hun scorer i sin femte kamp på rad for Arna-Bjørnar.

Solveig sørger for ny ledelse

Vi har rundet 42 minutters spill når Solveig får ballen av Oline på venstre kant ved midtbanestreken. Vi har flere av våre angripere godt plassert oppe på banen, og Arna-Bjørnar-forvaret konsentrerer seg om Tuva og Julie som er i god posisjon foran mål. Det gjør at Solveig får gå upresset helt inn til hjørnet på Arna-Bjørnar sin 16-meter. Med godt overblikk og tid nok, skyter Solveig. Selv om Larsen i Arna-Bjørnar målet får fingertuppene på ballen, klarer hun ikke hindre skuddet fra å gå i mål. Det står 2-1 når lagene går til pause.
Røa har vært klart best i første omgang, men Ivanovic er farlig når hun kommer én mot én. Hva velger Geir og resten av trenerteamet å gjøre med det i pausen?
Andreomgang – Fortsatt Røa som dominerer
Vi starter godt i andre omgang. Tuva får nærmest umiddelbart en sjanse. Avslutningen går rett utenfor stolpen.
Julie med flere perler når vi øker ledelsen
5 minutter inn i andre omgang skjer det magi på Røabanen. Oline sender ballen fra venstre kant 90-grader inn til Julie. Julie har Marie Andresen på seg, men Julie har noen helt rå såledragninger som setter Arna-Bjørnar-spilleren helt ut, før hun kliner til i hjøret til venstre for Arna-Bjørnar-keeperen. Det står 3-1 til Røa.
Rett etter (63 min) er Ivanovic på farten igjen. Hun er alene med Hildegunn, og skyter. Hildegunn parerer fantastisk og avverger Ivanovic sitt andre mål for dagen. Noen minutter senere er Ivanovic igjen på ferde. Hun er rask, og Synne må ta det gule kortet for å stoppe henne.
Nå tar Røa grep. Vår kaptein, Sarah, får ansvaret for Ivanovic, og det løser hun på en perfekt måte. Ivanovic er ingen trussel for oss resten av kampen. Synne, som har fått kort, bytter med Martine etter 69 minutter. Vi har full kontroll, og triller ball med Arna-Bjørnar, som må løpe mye. Etter 80 minutter bytter Birgitte med Tuva, og vi fortsetter med å være det førende laget.
Martine tegner seg på scoringslista
Ett minutt på overtid, er det Martine sin tur. Igjen er det Oline som gjør forarbeidet. Hun slår en nydelig pasning fra litt over midtbanen på Arna-Bjørnar-siden. Martine fosser frem med 3-4 Arna-Bjørnar-spillere på hver sin side. Keeper Larsen kommer ut av målet for å avskjære, men Martine er akkurat rask nok til å runde Larsen på hennes høyre side. Helt nede ved 5 meteren kan Martine putte ballen elegant i tomt mål da heller ikke Arna-Bjørnar-forvareren klarer å rekke frem i tide for å hindre vår fjerde scoring. Det står 4-1 og det er 1 minutt igjen å spille.
Geir gjør igjen tre bytter; Milla kommer inn for Cassandra, Irene for Julie og Jenny for Anya. Dette betyr at alle tre – Milla, Irene og Jenny – får sin debut i Toppserien. Fantastisk!
Her er det bare å feire: Røa Dynamite Girls er «på track» igjen, og vinner fortjent 4-1 mot Arna-Bjørnar.
Og; Ingen av målene våre kommer på dødball og det er fire forskjellige målscorere for Røa – Tuva, Solveig, Julie og Martine.
Julie blir – vel fortjent – blir kåret til banens beste av RSM Norge. Hun har ingen feilpasninger gjennom hele kampen, markerer seg ved flere anledninger og scorer et helt vilt, fantastisk mål. Julie kan legge på RSM-premien på kr 2.500,- på sommerferiebudsjettet.
Neste kamp er allerede tirsdag 6. juni kl 19:00 på Røabanen. Da møter vi Lyn. Vi trenger seier, og vi håper at dere vil være med å skape stemning under kampen. Som vanlig både fanzone og selfiezone.
Sett også av tiden allerede nå til årets kronekamp. Lørdag 24. juni, kl 16.45 skal vi forsøke å slå fjorårets publikumsrekord når vi tar imot serielederen Vålerenga på Røabanen.