Tar en pause fra fotballen

Maria Hiim flytter hjem

Reiser hjem: Maria Hiim tar en pause fra fotballen. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Sist oppdatert: 10. jun 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Røa-oppholdet ble aldri slik Maria Hiim hadde tenkt. Nå tar Sandnes-jenta pause fra satsningen.

Etter overgangen til Røa foran 2018-sesongen så ting lyst ut for den anvendelige rogalendingen. Flere år med flagget på brystet for yngre landslag, god utvikling og 76 kamper for Klepp i Toppserien til tross for sine unge alder gjorde sitt til at man hadde store forhåpninger for 1997-modellen.

Men det ville seg ikke.

Vi spoler frem nesten to år og et halvt år, og statistikken viser at etter 24, 23 og 18 kamper i Toppserien i henholdsvis 2015, 2016 og 2017, har det blitt kun syv kamper og ett mål på Hiim siden overgangen til Røa. Skadeplagene har vært mange og langvarige, og den mentale så vel som den fysiske kampen for å komme tilbake i godt gammelt slag har vært seigere og mer komplisert enn man hadde både håpet og kunne forutsett.

– På de to og et halvt årene jeg har vært her så har jeg vært uheldig og pådratt meg tre langtidsskader som har satt sine spor og testet min tålmodighet og mentalitet. Klubben og laget har vært en stor støtte gjennom oppturer og nedturer og gitt meg en drivkraft til å komme tilbake fra skadeopphold gang på gang. Men etter å ha slitt med en ankelskade fra fjor høst, har jeg etter en ny sjekk fått beskjed om at det er behov for en omfattende operasjon som setter meg ut av spill i opptil et halv år. Jeg har av den grunn bestemt meg for å flytte hjem til Sandnes og familien, og ta en pause fra fotballen, forteller Hiim.

Vi ønsker Maria masse lykke til med videre rehabilitering. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

I det 2020-sesongen nærmer seg klar for første spark på ballen har Hiim altså tatt den vanskelige, men nærmest uunngåelige, avgjørelsen. Denne uken flytter den populære back- og kantspilleren hjem til Stavanger for å samle krefter, motivasjon og overskudd før hun eventuelt plukker opp fotballsatsningen igjen. Avgjørelsen er tung å fordøye for klubben, spillere og apparatet rundt Dynamite Girls, men det er med stor beundring, forståelse og respekt for en meget god fotballspiller og en strålende person.

– Tiden min i Røa har vært lærerik og gitt meg venner for livet. Når jeg ser tilbake på hvordan jeg var som spiller når jeg kom til klubben i 2018, har jeg utviklet meg til å bli en mer moden og bedre fotballspiller til tross for mange og lange skadeavbrekk. Jeg er veldig stolt og glad for å ha fått vært endel av en så dedikert, hardtarbeidende og bra gjeng, utdyper Hiim.

Hiim ønsker nå å ta rehabiliteringen i sitt eget tempo uten å føle et press til å komme tilbake. Og hun legger ikke skjul på at hun har noe uoppgjort på fotballbanen.

– Hvis kroppen og hodet er klar for det så skal man ikke se bort i fra at jeg blir å se på banen igjen i fremtiden. Nå ønsker jeg å takke Røa for alt klubben og gjengen har gjort for meg. Jeg kommer til å savne klubben veldig.