SEN STRAFFESCORING IKKE NOK

En sen straffescoring fra Synne Kinden Jensen var ikke annet enn en redusering. 0-0 til pause ble til 1-2 ved full tid mot Kolbotn 1. mai. Med det er det andre strake hjemmetapet et faktum for Dynamite Girls.

Å møte Kolbotn er alltid vrient. Hjemme som borte. Fysiske og innholdsrike oppgjør, og ofte med mange interessante kamper i kampene.

Slik var også utgangspunktet, og tilfellet, da Kolbotn, á poeng med vertskapet før avspark, tok turen vestover i anledning arbeidernes dag.

Der Røa kom rett fra en mesterlig kollektiv prestasjon på Romerike mot LSK Kvinner, hadde Kolbotn sikret full pott på bortetur mot nyopprykkede Fart, etter nok en imponerende snuoperasjon. To lag med en noe ujevn serieåpning og et uforløst potensiale skulle altså gjøre opp om poengene. At Kolbotn-oppgjøret på Røabanen dermed skulle bli en tøff og tett affære overrasket ingen.

Foran 312 tilskuere startet gjestene i hvitt best, og allerede før kvarteret var passert hadde Knut Slatleims utvalgte hatt to brukbare muligheter. Med mest ball i åpningsminuttene bet Kolbotn seg fast inn på Røas banehalvdel, men uten større hell eller resultat enn noen hjørnespark og halvsjanser.

Samtidig var åpningskvarteret preget av en rekke stopp i spillet, der spillere fra begge lag tok telling etter tøffe dueller i lufta og langs bakken.

Dernest overtok Røa i en lengre periode, hvor flere gode initiativ, og da i all hovedsak nedover Røas høyreside, fulgte. En god periode halvveis ute i omgangen til tross; omgangen utartet seg etterhvert som rene stillingskrigen på midtbanen. Rent ufarlig var det derimot ikke. Særlig ved dødballsituasjoner skapte begge lag et par farligheter. Noen mål i løpet av de første 45 minuttene ble det dog ikke. Til det var innleggskvaliteten, timing på løp eller avslutningene for upresise fra begge hold.

Pangåpning på andreomgangen

Akkurat som mot Lyn, var det gjestene som kom best igang etter hvilen. Med scoring allerede i det 47. minutt, satte Kolbotn-jentene en tidlig støkk i hjemmelaget.

Og minuttet senere kunne det stått 0-2 hadde det ikke vært for et halvt dusin Røa-legger mellom ball og nettmaskene i det Kolbotn får avslutte fra kloss hold.

Etter en hektisk åpning på omgangen fulgte på ny en bedre Røa-periode, med flere sekvenser med flott kombinasjonsspill og hurtige overganger. Anført av en frisk Synne Kinden Jensen og alltid løpsvillige kantspillere, testet Dynamite Girls motsatt burvokter, Aurora Mikalsen, ved flere anledninger. Det uten at det ble virkelig skummelt for gjestene.

Derimot var gjestene mer direkte og effektive på sine tokter mot Røa-målet. Og det på et tidspunkt i kampen som var i ferd med å bygge seg opp til å bli et varig Røa-trykk mot Kolbotn-målet i kvarteret etter at Guro Bell Pedersen hadde kommet inn fra benken. Kun tre fattige minutter etter at Synne Kinden Jensen har tredd igjennom Rebecka Holum mellom midtstopper og back, og sistnevnte har avsluttet rett utenfor den lengste stolpen, traff Kolbotn først aluminiumet over Kirvil Odden Sundsfjord før Karina Sævik ble tomålsscorer.

På ny var Kolbotn nære ny scoring rett i etterkant av sin scoring. Og nok en gang var det ball i aluminiumet bak Røas keeper.

En ikke ufortjent ledelse og resultat for gjestene med andre ord, selv til tross for et par Røa-muligheter.

Trøstemål på tampen

I jakten på redusering, og med det et håp om poeng, kom Synne Masdal og Frida Dybvig Haugen innpå for sine Toppserie-debuter. Jagende og kjempende til siste slutt var tiden i ferd med å renne ut for Røa. Dypt inne i overtiden kunne Dybvig Haugen kronet sitt første innhopp i Toppserien med en scoring, men også denne gang var det aluminiumet som hindret scoring på Røabanen. I den påfølgende duellen innenfor sekstenmeteren går Katrine Winnem Jørgensen over ende og Røa tildeles et straffespark.

Røas toppscorer, Kinden Jensen, ekspederte ballen sikkert i mål, men det var også det siste som hendte i 1. mai-kampen.

Ny kamp allerede på lørdag

Et skuffende resultat skal revansjeres. En hektisk uke med mange kamper på rappen gir nye muligheter for å sanke poeng og bygge selvtillit på et blunk.

Førstkommende lørdag venter Stabæk på det som rapporteres å være en noe uferdig gressmatte på Nadderud. En revansjelysten gjeng reiser til Bærum, med avspark 15:00.

Vi følger kampen live i egen kamptråd på Facebook, mens Amedia streamer kampen direkte via sine nettaviser.