PRESTASJONSMESSIG FREMGANG TROSS STORTAP

Sesongens andre hjemmekamp startet forrykende for Røas del, med tverrliggerskudd, en rekke skumle dødballer og flere store sjanser. Manglende flyt, marginer og konsentrasjon i avgjørende situasjoner, samt effektive gjester hindret mulighetene for poeng på Røabanen fredag kveld.

I det TV-sendte oppgjøret gikk Røa ut i hundre. Sulten på sesongens første poeng og scoringer var stor, og i duskregnet fikk 172 fremmøtte se et Røa-lag stresse og presse de regjerende serie- og cupmesterne virkelig i åpningskvarteret. LSK Kvinner slet med å finne ut av pressmønsteret til Røa, og hjemmelaget spilte seg til en rekke fine muligheter.

Størst var den signert Mathilde Harvikens høyrefot allerede etter fire minutter. Suseren fra distanse deiset i tverrliggeren og sjokkerte de gulkledde til en rekke feil innledningsvis.

For tredje gang denne sesongen manglet dog de siste detaljene, det siste overblikket eller den nødvendige timingen til å omgjøre sjanser til scoringer.

Halvveis ut i omgangen var det derimot gjestene som kunne juble for scoring, og det på en dødball hvor Røas målvakt ser ut til å bli hindret ulovlig.. På stillingen 0-1 falt Røa litt lenger ned i banen, mens LSK Kvinner kunne etablere seg stadig høyere i banen. Dette resulterte i en interessant siste halvdel av omgangen, hvor begge lag hadde en rekke sjanser og dødball, LSK i all hovedak gjennom etablert angrepsspill og Røa via kontringer.

Men det var på dødball det neste målet for gjestene kom. På overtid av omgangen får gjestene et hjørnespark som deres venstreback løfter inn i kaoset midt i mellom stolpene. I kaoset som følger mister Røa oversikt og får ikke klarert ballen som til slutt tuppes over linjen fra kort hold. Som at ikke regnværet og blåsten på Oslo Vest denne kvelden var nok, så fikk man 0-2 i sekken og en ny kalddusj rett før pause.

En brukbar Røa-omgang ga altså intet annet enn to dødballmål imot.

Andre omgang startet som den første gjorde, med et pressvillig og offensivt hjemmelag. Uttellingen forble også den samme.

Reduseringen kom dessverre litt for sent, og ikke før det 80 spilte minutter. Før den tid hadde LSK Kvinner allerede lagt på til både 0-3 og 0-4.

Sesongens første Røa-mål tilfall Rebecka Holum, som utnyttet en stygg feilpasning fra LSK-forsvaret, utfordret én-mot-én og avsluttet til venstre for keeper.

Vi sier som Geir Nordby sa til NRK etter kampen; vi skal først gråte litt over 1-5-resultatet, og så skal vi feire vår første scoring for sesongen. Vi kommer sterkere tilbake!

Neste runde tar Røa imot Sandviken. Kampen spilles førstkommende lørdag på Røabanen. Billetter i salg fra mandag formiddag.