KOMFORTABEL CUPSEIER

1. divisjonsklubben Nanset ble beseiret 0-5 på eget gress onsdag kveld.

Dermed er Røa videre til 3. runde i cupen. Det til tross for en rotete kamp med litt slurv, ifølge spillerne selv, gjorde Dynamite Girls jobben på tur til Vestfold.

Cupavansementet ble sikret med debutanter involvert i form av keeper Linn-Mari Nilsen, høyreback Synne Masdal (hennes første start) og Julia Arnesen, som fikk drøyt kvarteret i andre omgang. Fem scoringer, to før pause og tre på tampen av kampen, sikret selvtillit, kamptrening og en god start på cupeventyret denne sesongen.

Før kamp manet støtteapparatet til fokus og tålmodighet, og ga tydelig beskjed om betydningen av å ikke legge noe i mellom mot en motstander som har til gode å ta poeng i årets sesong.

Cup er cup, som man sier, og Røa-jentene var særs lite interessert i å gå på en cupbombe på Fagerli kunstgress.

To scoringer ved Rebecka Holum, den ene tidlig i kampen og nummer to rett før pause, gjorde sitt til at Røa kunne gjøre som de ville i andre omgang, og hvor enkeltspillere fikk hvile inn mot vårsesongens siste seriekamp kommende søndag.

Utover i andre omgang fulgte Synne Kinden Jensen opp med sin tiende scoring på ni kamper, før Ragne Hagen Svastuen banket inn 0-4 etter 89 minutter. Helt på tampen la Ina Skaug på til 0-5 på overtid etter en strålende bakromspasning helt etter trener Geir Nordbys lærebok fra Frida Dybvig Haugen.

Kopierer Geirs posityr: De tre musketerer bivåner cupkampen mot Nanset

– Vi skal vinne heile driten

– Vi har god kontroll fra start til slutt i en rotete kamp. Vi scorer fem mål og går videre i cupen. Det er det viktigste tross at, sa Linn-Mari Nilsen etter kampen.

For det var nettopp slik kampen utartet seg; med mye Røa-dominanse og ett dusin sjanser i begge omganger, men hvor det skortet på kvaliteten i avslutningene.

Vertene yppet seg i åpningsminuttene med kompakte lagdeler høyt i banen, men da hurtigtoget Rebecka Holum, nylig uttatt på U23-landslaget, satte inn 0-1 etter vel åtte minutter, fikk Dynamite Girls kampen inn på det sporet de ønsket.

Keeper Nilsen var naturligvis meget fornøyd med avansement og å holde nullen i sin debut for Røa. Nå ser hun fremover til hva laget kan få til videre denne sesongen, både i serien og i cupen. For ambisjonene er det lite å si på.

– Vi skal vinne heile driten, vi, sier «Linni» på spørsmål om cupambisjonene til årets Røa-stall.