En matchvinner i mål

Endte Ørns seiersrekke

Mot Trondheims-Ørn forrige helg var keeper Linn-Mari Nilsen direkte avgjørende for at Røa sikret 0-1-seieren, og med det tre viktige poeng. Nå står ny kamp for tur.

Sist oppdatert: 14. aug 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Mot Trondheims-Ørn var Linn-Mari Nilsen direkte avgjørende for at Røa sikret 0-1-seieren.

Ved flere anledninger, både på stillingen 0-0 og 0-1, måtte «Linni» hente frem det beste av det beste for å hindre baklengsmål i den tøffe og viktige bortekampen på Lade.

Røa gikk til slutt seirende ut av oppgjøret, og tok med det tre uhyre viktige poeng som samtidig løftet Røa opp på femteplass. En sentral årsak til det er burvokter Nilsens redninger, som i Kirvil Odden Sundsfjords skadefravær, har steppet inn i de tre siste kampene.

På hennes fire første kamper mellom stengene for Røa har det blitt tre ‘nuller’ og to cupavansement. Det er noe sisteskansen håper å oppleve og vokse videre på.

– Det å holde nullen er en fantastisk god følelse. Satser jo selvfølgelig på mange flere, sier Nilsen.

Og hun legger ikke skjul på at det gjør noe med både selvtillit og innstilling i en hektisk treningshverdag med et tøft kampprogram.

– Å holde nullen er jo sinnsykt deilig. Rett og slett. Det å ha fått sine første kamper i Toppserien har vært tøft, samtidig veldig kjekt. Målet har jo vært å få spille i Toppserien, og det gir selvfølgelig en ekstra motivasjon videre, understreker Røas nummer 12.

Konkurrenter og lagvenninner

Hvor mange kamper det blir mellom stengene for Nilsen denne høsten vites ei, men at hun trives og nyter utfordringen er det liten tvil om.

Samtidig som «Linni» har fått sjansen i både cup og serie denne sommeren, løfter hun frem og berømmer sin venninne og keeperkonkurrent.

– Det å ha Kirvil så nære er veldig godt. Jeg har et fantastisk godt forhold til familien hennes. Vi jobber godt ilag, samtidig som vi pusher hverandre. På trening er vi et team selv om vi er konkurrenter og vil det beste for hverandre, selv om en selvfølgelig ønsker å være litt bedre selv, sier «Linni» og smiler.

– Vi er veldig gode på å skille konkurranse og hverdag, så det at vi er gode venninner gjør bare at vi krever enda mer av hverandre på feltet.

Ny kamper venter Linn-Mari Nilsen og Dynamite Girls kommende lørdag. Blir det en ny ‘null’? Svaret får vi på Røabanen fra kl. 15:00. Vel møtt!