AVSLUTNINGENE MANGLER

Ny kamp der vi mangler avslutterne på siste tredjedel av banen!

Det er utrolig surt at vi igjen ikke klarer å levere samme kvalitet i kamp som vi har på trening.

Til denne kampen var endelig Tuva tilbake å banen etter skaden hun fikk med landslaget. Vi hadde både troen og håpet på at vi skulle prestere godt mot Stabæk.

Stabæk får et mål etter 4 minutters spill. Et fint spill opp på venstre kant, med en presist innlegg inn i feltet, og en heading fra 10 meter. Enklere og bedre kan det ikke gjøres. Dette tidlige målet legger også utgangspunktet for resten av kampen.

Det blir ikke lettere når Stabæk får en kontring etter 15 minutters spill. Jönson er raskere enn våre forsvarsspillere, kommer alene mot Hildegunn og setter kontrollert ballen i venstre hjørne. Fortjent ledelse med to mål….dessverre.

Resten av omgangen spiller vi minst like godt som Stabæk, men vi mangler, igjen, de offensive kvalitetene helt på topp. Vi skaper ikke mulighetene vi trenger på den siste tredjedelen av banen. Der vi var gode i fjor i 1. divisjon, er vi ennå  ikke på høyden i Toppserien.

I andre omgang har vi muligheter. Etter 50 minutters spill setter Vilde først ballen i tverrleggeren og forsøker seg på brasse som går over mål på returen.  Seks minutter senere kan Vilde igjen score ved å vippe ballen over Stabæks keeper som ruser ut, men hunnbommer dessverre.  Stabæk har også muligheter, og Hildegunn gjør – nok en gang – noen fantastiske redninger. Utover i omgangen får Stabæk mer og mer kontroll og flere kontringer,  ettersom vi må satse mer for å få mål.

I det 82 spillerminuttet kommer mål nummer 3 for Stabæk. Dette kommer helt ut av intet etter at Stabæk først triller ball på vår banehalvdel. Bjørneboe forsøker seg med et skudd fra 20 meter. Det er perfekt; Ballen går i krysset og er utagbart for Hildegunn.

Luften er gått helt ut av oss, men – på overtid –  i aller siste spillerminutt, har Vilde et nytt skudd i tverrleggeren.

Stabæk vinner fortjent med 3 mål. Vi har hatt noen muligheter, men dessverre heller ikke i denne lykkes med det offensive spillet vårt.

Vi trenger å få troen tilbake på oss selv?

Etter at vi har så mange dårlige opplevelser der marginer og resultater ikke går vår vei, begynner vi kanskje å kjenne på at dette også handler om vår mentale tilstand. Mangler vi selvtillit? Det er lett for unge spillere som mangler erfaring å tvile på sine ferdigheter, men vi vet at dette handler om fintuning og at ting fort kan snu. Det ligger nok kvaliteter i dette laget til at dette er mulig.

Vi har et ungt lag fullt av talenter. Flere av våre nøkkelspillere har vært og erute med skade. Uansett  må vi ta noen grep for å få selvtilliten tilbake slik at vi kan levere på et nivå som fortjener plass i Toppserien.

Det er sluttspillet som teller!

Halvparten av kampene i grunnspillet i serien er nå ferdigspilt, men resultatene av disse i årets serie spiller egentlig ingen rolle for andre enn de som blir topp 4. For alle oss andre er det én ting som gjelder; Sluttspillet.  Mye kan sies om årets seriespill, men det er ingen tvil om at dette er gunstig for oss i år. Det gir oss tid til å få tilbake skadede spillere, og til å skape de nødvendige resultatene. Samtidig er det slik at det vi presterer i hver eneste serie- og NM-kamp er viktig for å kunne levere godt i sluttspillet. Derfor vil vi fortsatt gå for seire i hver kamp.

Kan vår første seier komme borte mot Brann allerede på onsdag 25. mai? Vi har iallefall troen på seier hjemme på Røabanen mot Arnar-Bjørnar på søndag 29. mai kl 15:00.