Tung dag på jobb

Avaldsnes - Røa 4-0

Fortviler: vi skal reise oss etter firemålstap på vestlandet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Sist oppdatert: 30. aug 2020 Skrevet av: Erik Olsson

 

Lørdagens kamp ble akkurat så utfordrende som vi spådde mot et formsterkt hjemmelag, og det var Karmøy-laget som til slutt kunne juble for firemålsseier og tre poeng.

Allerede etter tre minutter var Røa farlig frempå ved kaptein Katrine Winnem Jørgensen, som med et hodestøt kunne sendt Dynamite Girls til himmels. Avslutningen gikk dog rett til side for mål.

Herfra og inn til pause handlet det meste om vertskapets røde- og hvitkledde, med noen få unntak. Kun to minutter senere var det nettsus og jubel i teltet til Avaldsnes. Fra kloss hold kunne Rasheedat Ajibade enkelt sende ballen over linja, og med det sette et stort press på Røa.

Og det ble ikke noe mindre de neste minuttene. I neste angrep var det nære på å bli 2-0 da Avaldsnes kommer alene gjennom med Josefine Ervik i Røa-målet. To minutter senere er de farlig frempå igjen. Denne gangen via dødball og Katrina Gorrys frisparkfot.

Annulert scoring

Deretter er det mål motsatt vei, i det Røa får ballen i nettet. Dessverre blåses det frispark til fordel hjemmelagets burvokter som deiser i bakken i egen femmeter. Den gang ei for Røas del altså.

Åpningskvarterets sjansekavalkade ble etterfulgt av et drøyt kvarter med kriging og dueller som minnet sterkt om det motsatte oppgjøret på Røabanen i starten av august.

Så, i det omgangen var i ferd med å ebbe ut i det store intet og en liten hvil, snudde kampbildet drastisk.

1-0 ble til 2-0, og plutselig sto det også 3-0 på overtiden. På 2-0 får hjemmelaget prikke et skudd fra utenfor sekstenmeter som Ervik ikke klare å holde, som ga nevnte Gorri en mulighet til å sklitakle ballen inn i mål. 3-0 kom like hurtig, og denne gangen fra venstrekanten hvor et lavt innlegg hoppes over, og dermed gir målscorer Ajibade en enkel jobb med å styre inn sitt andre for dagen.

Tre i sekken før pause, og kampen var på mange måter drept i løpet av de første 45.

Transportetappe for hjemmelaget

I andre omgang skjedde det, naturlig nok, betraktelig mindre enn før pause. Begge lag gjorde justeringer av to ulike årsaker og med ulike utgangspunkt. Der Røa måtte respondere på hjemmelagets aktivum, særlig ute mot venstre, kunne Avaldsnes slippe ungjentene innpå i det som utviklet seg til en ren transportetappe for vertene.

Nummer fire, og den siste spikeren i kista, ble trillet inn med drøye fem minutter igjen.

Firemålstap på vestlandet svir, men Røa-jentene har reist seg før denne sesongen. Til helgen venter Klepp på eget gress. Kommer første hjemmeseier her?