Tre seiere på rad

Sist oppdatert: 14. mar 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Røa Dynamite Girls spilte mot Avaldsnes lørdag 12. mai. En kamp mellom to lag som begge sto med 6 poeng. Før kampen var det derfor klart at den som tok med seg tre poeng kunne få et pusterom fra bunnstriden og være med å kjempe om plassene på øvre halvdel.

Ingen tvil om hva Røa Dynamite Girls ville.
Selv om det var en tett kamp, var det ingen tvil om hva Røa Dynamite Girls ville. De ville ha tre poeng. Man har sett en meget fin progresjon i spillet til Røajentene de siste to kampene og det var lett å se at de ikke hadde tenkt å være noe dårligere mot Avaldsnes. Tempo og trøkket til Røa Dynamite Girls virket å sette en støkk i Avaldsnes.

Det skulle ta tid før sjansene kom, som i tidligere kamper fikk Røa en del cornere, men det var på et frispark man kom nærmest. Katrine Jørgensen stiger høyest og header ballen rett over krysset. Midtveis i omgangen kommer kampens første gigamulighet. Røa klarerer en Avaldsnescorner og ballen havner hos Line Holter. Hun fører ballen over halve banen og runder keeperen. I det hun skal skyte ballen i mål kaster en Avaldsnesspiller seg imellom og hindrer at Røa Dynamite Girls tar ledelsen.

Fem minutter før pause kommer Røas andre gigamulighet. Denne gangen er det Therese Sessy Åsland som spiller Rebecka Holum igjennom. Hun mottar ballen på 14 meter og hun prøver å lobbe over Avaldsneskeeperen som kommer ut, men keeperen klarer å komme så fort ut at hun rekker å ta ballen før den går over henne.

Stor takk til kampsponsor Røakollen – OBOS
Roakollen-Logo-Positiv-7545

obos-626x310

Andre omgang starter med at Avaldsnes prøver å ta over kampen ved å stå høyere. Røa Dynamite Girls står av stormen og tar over kampen igjen.

Alle så ballen i mål
Et fantastisk angrep som kun manglet å få ballen i mål. Kristine Leine slår en magisk langpasning til Rebecka Holum som kommer seg opp langs siden, hun slår et perfekt innlegg som Svava Ros Gudmundsdottir møter perfekt. Det eneste som ikke er perfekt er avslutningen som går rett på keeperen.

Med tre megasjanser var det flere som tenkte at dette kom til å bli 0-0

Så feil kan man ta. Minutter etter den store sjansen til Svava slår Therese Sessy Åsland en ball opp mot Rebecka Holum i bakrommet. Keeper kommer ut å header ballen ut i banen. Der er Svava og tar med seg ballen forbi to forsvarere og hun kan sette ballen i tomt mål. 1-0 til Røa Dynamite Girls.

Ikke lenge etterpå har Kristine Leine en skuddmulighet etter en corner, men ballen går på oversiden av tverrliggeren.

Høydepunkter fra kampen

Røa vil ha mer
Til tross for at man leder over Avaldsnes er det ikke noen tegn på at Røalaget ønsker å legge seg bakpå. Avaldsnes gjør noen bytter i håp om å snu kampen. De setter inn på Afrikas beste spiller i 2015 Gaelle Deborah Enganamouit. Røa på sin side er tålmodige med sine bytter.

I det 75. minutt må Katrine Jørgensen ut etter at hun tråkket over i en duell med Enganamouit. Vi satser på at det ikke er av det alvorlige slaget.

To minutter etterpå kommer Vilde Bratland inn for Frida Lyshoel. Et godt bytte skulle det vise seg. For etter kun to minutter på banen setter hun inn Røas andre mål for dagen. Det starter med Therese Sessy Åsland som finner Svava med en skredderpasning. Hun tar med seg ballen inn i 16 meteren. Da alle trodde hun skulle skyte, slår hun ballen videre til Vilde Bratland som enkelt kan sette ballen i mål.

Stem på Røas profil. Etter hver hjemmekamp ønsker vi at du er med på å bestemme hvem som var Røas profil. Avstemningen avsluttes 13. mai klokken 14.00. Avgi din stemme her

Rødt kort
I etterkant av scoringen pådrar Avaldsnes spiller Francielle Alberto sitt andre gule kort for protester og Avaldsnes må avslutte kampen med 10 spillere.

Veldig fortjent
Røa kontrollerer kampen inn og vinner fortjent sin tredje kampen på rad og kommer seg høyere opp på tabellen. Vi må tilbake til 2014 for å finne når Røa vant sin siste kamp mot Avaldsnes. At Avaldsnes på 90 minutter ikke klarte å produsere en riktig god sjanse sier mye om hvilken innsats Røalaget la ned i går. Nå gjelder det å ta med seg de gode minne fra de tre siste kampene inn mot en av årets vanskeligste bortekamper.

19. mai klokken 15.00 spiller vi borte mot Klepp.

Før kampen fikk Nora Byom-Nilssen fortjent blomster for å ha passert 100 kamper for Røa Dynamite Girls.
Nora i 100

Kampfakta
Røa stilte med følgende lag:
Kirvil Schau Odden, Frida Lyshoel (77′ Vilde Bratland), Kristine Leine, Katrine Jørgensen (75′ Mariken Kleppe), Nora Byom-Nilssen, Therese Sessy Åsland, Vilde Birkeli, Ina Skaug, Line Holter, Rebecka Holum (90′ Synne Christiansen), Svava Ros Gudmundsdottir

Avaldsnes stilte med følgende lag:
Line Johansen, Nathalie Utvik, Andreia Andrade, Daiane Silva (66′ Gaelle Enganamouit), Maruschka Waldus, Francielle Alberto, So Cho, Hanna Dahl, Luana Paixao, Meryll Abrahamsen (84′ Oda Arnesen), Benedikthe Hartvigsen (59′ Synne Vatnem)

Mål
1-0 Svava Ros Gudmundsdottir 58′
2-0 Vilde Bratland 79′

Kort
Gult Francielle Alberto 57′
Rødt Francielle Alberto 79′ (andre gule)
Gult Maruschka Waldus 80′

Antall tilskuere: 131

Dommer: Marte Sørø, Molde FK