Seks av seks mulige poeng

Seier og fortsatt tabelltopp for Røa

Sist oppdatert: 01. apr 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

Seier i årets første hjemmekamp

Mål fra Synne Kinden Jensen og Katrine Winnem Jørgensen sørget for 2-1-seier mot Trondheims-Ørn og fortsatt tabelltopp for Dynamite Girls lørdag ettermiddag. Mens Jensen scoret i sin andre kamp på rad, var sistnevntes scoring hennes første på Røabanen som Røa-spiller. Sist Jørgensen scoret mål på Røa var som Medkila-spiller.

Det ble en reell slitekamp mot lavtliggende, men farlige gjester fra bartebyen. Med store sjanser og stolpeskudd til begge lag den siste halvtimen var det lenge uklart hvem som ville stikke av med poengene i årets andre serierunde. Etter en rekke farligheter og en lang og nervepirrende avslutning, kunne Røa-jentene til slutt slippe jubelen løs og feire sin andre seier på like mange forsøk i 2019. Det er det kun to andre lag som har klart.

Har du lest eks-Dynamite Girls-stjerne Line Holters reportasje i vår nysatsning i samarbeid med Akersposten.no? Sjekk den ut her!

Men det var slettes ikke gitt at det var Røa-jentene som skulle få strekke henda i været etter 90 spilte minutter mot Ørnene. For mens Røa åpnet nervøst og upresist, var gjestene farlig frempå ikke bare én gang, men både to og tre ganger i løpet av kampens første minutter. Såpass med sjanser og trykk var det i åpningen at det ville ikke vært helt ufortjent med en tidlig 0-1-scoring.

Noen scoring ble det dog ikke i løpet av åpningsminuttene. Ikke fra Ørns side, og ikke før Synne Kinden Jensen gjorde som i sesongåpningen og bød på et realt kremmerhus av en avslutning. Etter en god Røa-periode, med senkede skuldre, godt tempo og med mange folk høyt i banen, fant Rebecka Holum, for øvrig nylig uttatt på U23-landslaget, nevnte Jensen som snuste på rom rett foran gjestenes forsvarslinje. Med en strålende førsteberøring, og et enda bedre skudd nesten helt oppe i vinkelen, sendte Røas nummer 9 hjemmelaget i føringen.

Dernest fulgte flere gode målsjanser til både 2-0 og 3-0 før Trondheims-Ørn kom mer med i kampen og sakte krøp seg høyere opp i banen. Åtte minutter før pause kom utligningen litt ut av intet, idet Rakel Engesvik er heldig og får tilbake en blokkert stikker for så å banke den kontant i keeper Kirvil Odden Sundsfjords venstre hjørne.

Målsjansene tatt i betraktning tilsa et rettferdig pauseresultat, til tross for tidvis Røa-dominans. Og andreomgangen den startet akkurat slik de første 45 minuttene hadde sluttet – bølgende frem og tilbake med mer ballinnehav i den rød leiren.

Da timen var passert, og rett etter at Katrine Winnem Jørgensen hadde blitt flyttet høyere opp i banen fra sin opprinnelige midstopperplass til en midtbanerolle, fikk den tidligere Medkila-spilleren en enkel jobb med å pirke inn 2-1-scoringen etter litt klabb og babb i Ørns sekstenmeter.

Flere mål ble det ikke. Antall målsjanser sto det ikke på, og begge lag hadde gode muligheter til å tegne seg på ny i målprotokollen. Fra et Røa-perspektiv ble det nervøse minutter helt på tampen, men kollektivet holdt stand og dro i land en sterk 2-1-seier i en slitekamp.

Med det er Røa Dynamite Girls fortsatt serieledere. Etter to spilte kamper står Geir Nordbys jenter med seks av seks mulige poeng.

Jentene tar dermed en stor dose selvtillit med seg inn i ny treningsuke. Landslags- og kamppause venter for de fleste, mens for enkelte blir det spill med flagget på brystet. Vi kommer tilbake med mer nytt gjennom uken.

Takk til 226 fremmøtte, og takk til kampsponsor Røa Tannhelse.

Høydepunktene fra kampen ser du HER!

Kampfakta: 

Røa – Trondheims-Ørn 2-1 (1-1)
Røabanen, 30.03.2019

Mål: 1-0 (23. min), Synne Kinden Jensen, 1-1 (37. min) Rakel Engesvik, 2-1 (60. min) Katrine Winnem Jørgensen.

Kirvil Odden Sundsfjord; Frida Lyshoel, Kristine Leine (kap), Katrine Winnem Jørgensen, Nora Byom Nilssen; Justine Vanhaevermaet, Vilde Gullhaug Birkeli, Ina Skaug (58. min. for Kamilla Aabel); Synne Kinden Jensen, Ragne Hagen Svastuen (85. min. for Maria Hiim), Rebecka Holum.

Ubenyttede reserver: Synne Masdal, Julia Arnesen, Julie Kvale Støstad, Linn-Mari Nilsen.

Foto: Katrine Winnem Jørgensen, Ragne Hagen Svastuen og Frida Lyshoel med Frisk Asker Jenter 2006 etter kamp. Takk for strålende innsats som ballhentere og kampmaskoter. Velkommen tilbake! Foto av Robin Rørnes.