Tilbake på vinnersporet

Sist oppdatert: 05. mai 2019 Skrevet av: Erik Olsson

 

To raske scoringer før pause av Synne Kinden Jensen sørget for at Dynamite Girls var tilbake på vinnersporet igjen.

– Dette var viktig. Det føles veldig deilig, var Kristine Leines umiddelbare reaksjon rett etter kampslutt.

– Jeg synes vi vinner fortjent her. Vi spiller ikke fantastisk, men vi får seieren. Nå skal vi bruke den neste uken på å kose oss med fotballen. Vi trenger å kjenne på fotballgleden, legger Røa-kapteinen til.

Kun seier godt nok

Etter to hjemmetap og ett uavgjortresultat var kun tre poeng godt nok mot seiersløse Stabæk før lørdagens kamp på Nadderud. Med tre kamper igjen før VM-pausen i sommer var det avgjørende å kickstarte innspurten av vårsesongen med scoringer, seier og en positiv opplevelse.

Det sørget to mål av Røas toppscorer, Synne Kinden Jensen, og et samlet kollektiv for.

Noen strålende fotballkamp ble derimot ikke de 181 tilskuerne servert. Til det var gressmatta for ujevn og dårlig.

Det hindret allikevel ikke Røa-jentene i å stå høyt, stresse forsvarsfemmeren til Stabæk, skape overtall på kantene og søke bakrom ved overganger.

For såpass mye enveiskjøring var det inntil det var spilt 40 minutter at man etterhvert lurte på når den forløsende scoringen skulle komme. Ved to anledninger midtveis i omgangen testet Maria Hiim, venstrekant for anledningen, skuddfoten. Først på bakerste stolpe etter et godt innlegg fra motsatt side, og deretter fra kanten av sekstenmeteren etter å ha utfordret sin oppasser og dratt seg innover i banen.

Skuddet gikk i tverrliggeren, men Røa-trykket vedvarte.

Tryggheten selv

Omsider fant både presisjon, timing i løp og samspillet sted samtidig. Vilde Birkelis gjennombruddsball fant nevnte Kinden Jensen noe heldig. Alene med landslagskeeper og tidligere lagvenninne, Ingrid Hjelmseth, beholdt Røas toppscorer roen, plasserte kula mellom burvokterens ben. Vipps sto det 0-1.

Og det på et viktig tidspunkt i kampen. For med ledelse inn til pause kunne man senke skuldrene og bygge selvtillit.

Men Røa var ikke ferdigscoret før hvilen. I forbindelse med et hjørnespark rives Justine Vanhaevermaet, som var tilbake etter å ha sonet for sitt røde kort mot LSK Kvinner, overende og Røa tildeles et korrekt idømt straffespark.

Nok en gang beholdt Kinden Jensen roen i avslutningsøyeblikket. Keeper ble sendt én vei, ballen den motsatte. Med Jensens andre scoring for kampen klatret hun opp på delt andreplass på toppscorerlisten.

Sjansefattig etter pause

Utover andre omgangen falt så tempoet og presisjonen hos begge lag betraktelig, men Røa kontrollerte uten å skape de helt store farlighetene.

Mens Røa virket fornøyde med uttelling og resultat, forsøkte Stabæk å spille seg inn i kampen. Et par brukbare målsjanser, inkludert et skudd i aluminiumet over sisteskanse Kirvil Odden Sundsfjord, fikk de, men borteseieren til Dynamite Girls var aldri truet.

Kampfakta
Stabæk – Røa (0-2) 0-2
04.05.2019

Mål: 0-1 (43. min.) Synne Kinden Jensen, 0-2 (45. min.) Synne Kinden Jensen.

Kirvil Odden Sundsfjord; Frida Lyshoel, Katrine Winnem Jørgensen, Kristine Leine, Nora Byom Nilssen; Vilde Gullhaug Birkeli, Justine Vanhaevermaet; Rebecka Holum, Synne Kinden Jensen, Maria Hiim (57. min. for Ragne Hagen Svastuen); Ina Skaug.

Tilskuere: 181
Nadderud Stadion